€ 19,50

Down to Earth meets Gift of the Earth

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Louis Hartlooper Complex

1 Tolsteegbrug

3511 ZN Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Rolf Winters (52) en Renata Heinen (49), ouders van drie jonge kinderen, besloten op een dag om uit het gejaagde westerse leven te stappen om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief op het leven. Ze begonnen aan een reis die vijf jaar zou duren en hen op maar liefst 6 continenten bracht. Vanuit het hart van de Amazone naar de jungles van India, van de Australische Outback naar de Kalahari Dessert. Overal ontmoetten zij mensen die in volledige harmonie met hun omgeving leven. Geïnspireerd door al die wijsheid begint de familie hun ontmoetingen vast te leggen. Het resultaat is de documentaire Down to Earth.

De reis van het gezin begon in 2004. De kinderen waren toen 6, 3 en 1. Op hun site verwoorden ze hun motivatie om weg te gaan:

‘We hadden nooit verwacht dat het hebben van kinderen zo’n enorme impact op onze manier van denken zou hebben. Een impact op de manier waarop we naar onze toekomst keken en naar onze westerse samenleving als geheel. We hielden onszelf een spiegel voor en vroegen ons af wat we eigenlijk probeerden te bereiken. Wat was de waarde van ons succes? Hoe meer we hadden, hoe meer we ons konden veroorloven, hoe groter onze onrust groeide. We begonnen ons af te vragen wat onze ware bijdrage aan de wereld was waarin onze kinderen op zouden groeien. We voelden een drang om weg te breken, weg uit het systeem.’

Toen de film uitkwam durfden slechts drie filmhuizen het aan om de film op hun programma te zetten, en dan ook nog op het meest onfortuinlijke tijdstip. Toch waren alle kaarten binnen twee uur uitverkocht. Ondertussen is de film 180.000 keer in theaters in Nederland bekeken is het op dit moment een van de twintig best bezochte films in Nederland. De film schijnt zelfs zo’n grote indruk te maken dat mensen massaal blijven napraten en een aantal mensen na afloop zelfs hun baan heeft opgezegd.

Om deze bijzondere film verder kunnen laten 'reizen' en het gedachtengoed verder te brengen heeft een aantal investeerders (waaronder Frank Oddens) de ‘social impact enterprise’ ‘Down To Earth Collective’ opgezet. Hiermee wordt het mogelijk de film ook in andere landen te laten draaien; momenteel wordt de film in veel theaters in Engeland getoond en is een 'uitrolschema' opgezet voor meerdere landen.

Op 26 januari wordt de film vertoond van 10.00 tot 11.30 uur, voor dōTERRA klanten en wellness advocates in Utrecht, adres:Louis Hartloopercomplex, de Tolsteegbrug 1 in Utrecht.

Na de documentaire vindt er nog een nabeschouwing plaats van 30 minuten met Bas Jurres, voorzitter van de Club van Rome.

Iedereen die een kaartje koopt, ontvangt na afloop van de film een dōTERRA olie; welke olie dat is verklappen we nog niet. De olie wordt uitsluitend bij aanwezigheid per persoon uitgereikt. De opbrengst van deze dag wordt gedoneerd aan het 'Down To Earth Collective'.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Louis Hartlooper Complex

1 Tolsteegbrug

3511 ZN Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen