€ 200

Dragon Dreaming - Het HOE & WAT.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

'Dragon Dreaming' project design is meer dan dertig jaar geleden in Australie ontwikkeld. Founders John Croft en Vivianne Elanta ontwikkelden de methode vanuit een hybride werksituatie tussen overheid, universiteit en Aborigine tribes. Ze merkten dat communities die samenwerkten vanuit waarden, een duurzamer karakter hadden dan als er enkel gewerkt werd vanuit een resultaat gedreven doel. Echter, dit betekende niet dat de begrotingen en plannen geen rol speelden - ze namen alleen een andere plek in.

Het non-lineaire handelen werd verbonden met lineaire elementen. De tijd van de klok werd verbonden met tijd van de beleving. Voelen (dreaming) werd gelinkt aan communiceren (planning) en handelen (doing) aan vieren (celebration). De methode gaat uit van een constante win (ik) - win (community) - win (society) situatie en gaat voorbij aan team consensus. Dit vraagt veel van een team: eigen verantwoordelijkheid, gedeeld eigenaarschap en concrete werkvormen waar taken in uitgevoerd worden.

Dragon Dreaming project design is geen 'hype' methode. Het is nomadisch van aard en wordt overgedragen via trainingen, projecten en sessies. Het design is hierdoor met name in Zuid Amerika en eco-movements zeer bekend. In Nederland zijn er twee trainers werkzaam (Kees Voorberg en Annette Dölle).

Praktische Tools Dag:

Vorm zonder visie is een lege huls, maar visies zonder vorm eindigen vaak wollerig en vaag. De synthese van beide creeert de magie die bij projectprocessen/verandertrajecten zo noodzakelijk zijn. Op deze dag werpen we een korte terugblik op de eerste dag en springen vervolgens naar de fase waarin projectprocessen van eerste idee de brug maken naar de communicatie. De uitdagingen in deze fase liggen vrijwel altijd binnen communicatie, verwachtingen en verschillende inschattingen van tijdsbesef.

Concrete tools waar we mee werken zijn: 'Pinakarri', 'Karrabirdt', 'Goal setting', het werken vanuit taak in plaats van rol, begrotingen maken en de wel/niet aanwezigheid van geld.

Voor wie? Deze dag is zeer geschikt voor mensen die midden in grote projecten zitten, of op het punt staan transformatieve schakels binnen projecten te maken. Mensen die al eens een 1-daagse training hebben gevolgd, kunnen op deze dag goed instappen. - Woensdag 22 november 2017.

Trainer: Annette Dölle : Groepsdynamicus. In 2012 initieerde ik mbv Dragon Dreaming een landelijk opruimevenement 'KeepitCleanDay' - dit kwam zonder geld en papier tot stand, waar ruim 120 gemeenten aan mee deden. Ik geef trainingen, lezingen, en richt me op zelforganiserende teams, bottom-up organiseren en groepsdynamische processen. Dragon Dreaming speelt hier altijd een rol in. Via deze link kan je me horen vertellen over hoe ik deze tijd beleef. Meer over mij: www.annettedolle.nl

Vragen? Mail: contact@annettedolle.nl


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen