Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 13 april 2018

Eindhoven in Dialoog

Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 13 april 2018

Ticketinformatie

Type Aantal
Droom Dag 13:00 - 16:30 Bewoner Gratis  
Droom Dag 13:00 - 16.30 Raadslid Gratis  
Droom Dag 13.00 - 16.30 Gilde Plus lid Gratis  
Droom Dag 13.00-16.30 Gespreksbegeleider Gratis  

Deel Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 13 april 2018

Evenementdetails

Wij willen een Droom realiseren: wij zien voor ons dat bewoners van de stad hun dromen formuleren op 13 april en voor het realiseren van deze dromen een verbinding aangaan met een Gemeenteraadslid en iemand van Gilde Plus.  Doe je mee?

Het trio gaat (met respect voor wat ieder verder allemaal nog doet) voor de gezamenlijke stap-voor-stap-realisatie van de Droom van de bewoner! De bewoner is leidend, het raadslid en het Gilde Plus lid (én hun netwerken, van alle drie!) zijn beschikbaar en ondersteunend.

Het programma van de Droom Dag is als volgt:
13.00-15.00 Dialoog van bewoners van de stad, begeleid door opgeleide gespreksbegeleiders van EinD
15.00-16.30 Dromers en hun Dromen matchen met Gemeenteraadsleden en leden van het Gilde Plus.

De dialoogtafels bevinden zich in het Parktheater in de Grote Foyer. 

De bewoners van de stad zijn zo in de gelegenheid vanuit hun eigen ervaring en vanuit hun droom een persoonlijke verbinding aan te gaan met en steun te ontvangen van een Raadslid, dat geboeid is door die droom! Raadsleden krijgen een mooie gelegenheid om zich meteen na de Gemeenteraadsverkiezingen al weer te tonen aan bewoners en om zeer concreet op een nieuwe manier met hen aan de slag te gaan. Gilde Plus leden kunnen hun mogelijkheden inzetten op waar bewoners en raadslid behoefte aan hebben bij de realisatie van de droom.

 

Achtergrond van deze droom en van de betrokken organisaties:

Qua doel en vorm van de Droom Dag ligt het begin bij Eindhoven in Dialoog (EinD).

Het begin van EinD ligt in Rotterdam. Daar ontstaat na 9/11 (11 september 2001) het inzicht van de noodzaak en de mogelijkheid om mensen te verbinden door op een bijzonder respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan, op de zogenaamde Dag van de Dialoog. 

Uit het initiatief in Rotterdam groeit in Nederland het netwerk van Dialoogsteden, sinds 2006 ondersteund door Nederland in Dialoog. Eindhoven in Dialoog begint in 2008. De noodzaak om mensen te verbinden wordt eerder groter dan kleiner, in tijden van economische crisis. Ook vandaag is kracht van “de-dialoog-manier-van-spreken-met-elkaar” onverminderd!

De vorm van de dialoog, kenmerkend voor (Nederland in Dialoog en) Eindhoven in Dialoog bestaat uit: 1. Kennis maken, 2. Ervaringen delen en waarderend onderzoeken, 3. Het positieve effect van de ervaringen uitbreiden naar Dromen, 4. Wat gaat de deelnemer daadwerkelijk Doen.

Samenwerken en leren van elkaars kwaliteiten, dat is het idee achter Gilde Plus, een moderne variant van de middeleeuwse gilden. Parktheater Eindhoven en BuzzyChain introduceren deze manier van samenwerken in Eindhoven.


Vanwege de Dag van de Dialoog in 2017 op 4 november in het Parktheater ontmoeten Gilde Plus en EinD elkaar. Dan ontstaat de gedachte de dialoog te koppelen aan de Gemeenteraadsverkiezingen. Uit de samenwerking ontstaat het idee van de Droom dag en van de opzet daarvan.

Heb je vragen over Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 13 april 2018? Neem contact op met Eindhoven in Dialoog

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar


Parktheater
Elzentlaan 50
5615 CN Eindhoven
Nederland

Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 13 april 2018
Evenementen in Eindhoven Netwerkevents Community

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.