Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 24 april 2020

Eindhoven in Dialoog

Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 24 april 2020

Ticketinformatie

Type
Aantal
Droom Dag 13:00 - 16:30 Bewoner Gratis  
Droom Dag 13:00 - 16.30 Raadslid Gratis  
Droom Dag 13.00 - 16.30 Gilde Plus lid Gratis  
Droom Dag 13.00-16.30 Gespreksbegeleider Gratis  

Deel Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 24 april 2020

Evenementdetails

Op Droom Dag 13 april 2018 waren er in het Parktheater mooie dialogen, onder begeleiding van Eindhoven in Dialoog, leidend tot interessante, gevarieerde dromen van Bewoners van onze stad. Ze inspireerden zes Raadsleden en enkele Gilde Plus-leden tot verbinden met de Bewoners. Bedoeling van de coaches was met al hun mogelijkheden in principe een jaar lang Bewoners te coachen, te ondersteunen in het zetten van stappen ter realisering van de dromen.

Op 5 april ’19, een jaar na de start, maakten we samen met 25 geïnteresseerden de balans op. Duurzame oprechte interesse in de bewoners heeft gewerkt. Er zijn mooie resultaten behaald. Ieder stemt voor herhaling van het Doe je Droom proces ! 

Op 24 april 2020, 13.00-17.00 @Parktheater starten we de tweede ronde met een nieuwe Droom Dag. We doen dan weer dialogen, onder begeleiding van Eindhoven in Dialoog, leidend tot vast weer interessante, gevarieerde dromen van Bewoners van onze stad. Ze inspireren vast weer Raadsleden en Gilde Plus-leden zich te verbinden met de Bewoners. Wie doet er deze ronde mee? Ieder is meer dan van harte welkom !!

 

Achtergrond van deze droom en van de betrokken organisaties:

Qua doel en vorm van de Droom Dag ligt het begin bij Eindhoven in Dialoog (EinD).

Het begin van EinD ligt in Rotterdam. Daar ontstaat na 9/11 (11 september 2001) het inzicht van de noodzaak en de mogelijkheid om mensen te verbinden door op een bijzonder respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan, op de zogenaamde Dag van de Dialoog. 

Uit het initiatief in Rotterdam groeit in Nederland het netwerk van Dialoogsteden, sinds 2006 ondersteund door Nederland in Dialoog. Eindhoven in Dialoog begint in 2008. De noodzaak om mensen te verbinden wordt eerder groter dan kleiner, in tijden van economische crisis. Ook vandaag is kracht van “de-dialoog-manier-van-spreken-met-elkaar” onverminderd!

De vorm van de dialoog, kenmerkend voor (Nederland in Dialoog en) Eindhoven in Dialoog bestaat uit: 1. Kennis maken, 2. Ervaringen delen en waarderend onderzoeken, 3. Het positieve effect van de ervaringen uitbreiden naar Dromen, 4. Wat gaat de deelnemer daadwerkelijk Doen.

Samenwerken en leren van elkaars kwaliteiten, dat is het idee achter Gilde Plus, een moderne variant van de middeleeuwse gilden. Parktheater Eindhoven en BuzzyChain introduceren deze manier van samenwerken in Eindhoven.


Vanwege de Dag van de Dialoog in 2017 op 4 november in het Parktheater ontmoeten Gilde Plus en EinD elkaar. Dan ontstaat de gedachte de dialoog te koppelen aan de Gemeenteraadsverkiezingen. Uit de samenwerking ontstaat het idee van de Droom dag en van de opzet daarvan.

Heb je vragen over Droom Dag @Parktheater - Vrijdag 24 april 2020? Neem contact op met Eindhoven in Dialoog

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar


Parktheater
Elzentlaan 50
5615 CN Eindhoven
Nederland

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.