€ 20

Dudok Quartet Amsterdam - albumpresentatie

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Presentatie van het nieuwe album 'Brahms - Complete String Quartets & String Quintet no. 2'. Speciale gast: schrijver Jan Brokken.

Over dit evenement

Op deze feestelijke avond in de Amstelkerk vieren de musici van het Dudok Quartet Amsterdam de internationale release van hun nieuwe album: Brahms - Complete String Quartets & String Quintet no. 2. Bijzondere gast op deze feestelijke release-avond is de internationaal gevierde schrijver Jan Brokken. Hij zal voorlezen uit het essay dat hij op verzoek van het Dudok Quartet schreef over het derde strijkkwartet van Brahms. Het Dudok Quartet zal live muziek van het album ten gehore brengen. De Dudoks benaderden Brahms’ muziek als ‘spel’. Door de stukken maandenlang steeds opnieuw te spelen en te onderzoeken, ontdekten ze steeds meer hun eigen stem in Brahms’ muziek. Dit proces leidde tot een nieuwe hoogstpersoonlijke interpretatie waarvan dit album het resultaat is. Het Dudok Quartet ziet het publiek als een onmisbare ‘medespeler’. Het is aan de luisteraar hoe hij de interpretatie van de musici ontvangt én daarmee zijn uiteindelijke betekenis aan de hier uitgevoerde werken toekent. Zo krijgt de muziek van Brahms een persoonlijke en onmiddellijke betekenis voor degene die er op dat moment naar luistert.

Voor hun opnames en uitvoeringen van dit repertoire hebben de musici ervoor gekozen om te spelen met onomwonden darmsnaren. Over het gebruik van de darmsnaren in hun uitvoering van Brahms’ kamermuziek zeggen Judith van Driel en David Faber in het boekje bij deze opname het volgende: “Niet alleen omdat dit de snaren waren die Brahms ook tot zijn beschikking had, maar vooral vanwege de enorme klankrijkdom en de retorische mogelijkheden die deze snaren ons bieden.” Ook hebben de musici zich verdiept in de uitvoeringspraktijk uit de 19e eeuw. Ze experimenteerden met flexibele tempi en met het gebruik van portamenti en non-vibrato als expressiemiddelen. Klik hier voor de trailer van het album.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Dudok Quartet Amsterdam - albumpresentatie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen