Duo Van Raat | Napolov: Schilderijen van een tentoonstelling

Venster Acties

Duo Van Raat | Napolov: Schilderijen van een tentoonstelling

Pianist Ralph van Raat en percussionist Konstantyn Napolov brengen een verrassend programma naar De Duif.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op zo. 3 mrt. 2024 16:00 CET

Locatie

De Duif Prinsengracht 756 1017 LH Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

De twee uitvoerders komen speciaal samen om dit spannende en “verfrissende” project leven in te blazen en met het publiek te delen. “Schilderijen van een tentoonstelling” is geproduceerd om bij verschillende leeftijden en voorkeuren van muziekliefhebbers constant interesse en betrokkenheid te houden gedurende de voorstelling. Een uitgebreide slagwerkset-up met verschillende klanken, kleine, grote en exotische instrumenten in combinatie met het krachtige en energieke spel van een van ’s werelds beste pianisten en mooie melodieën en overgangen tussen piano, vibrafoon en thaise-gongs zorgen daarvoor.

Het thema verzamelen en het belang van kunst spelen een hoofdrol. De collectie is zelfs een soort verslaving aan de liefde voor muziek en innovaties. De naam van het programma komt van Modest Moessorgski’s beroemde en geschiedenisrijke klassieke meesterwerk ‘Schilderijententoonstelling’, het arrangement is speciaal voor dit programma gemaakt en staat centraal. De piano en percussie openen deuren naar de magische wereld van de tentoonstelling en nemen luisteraars mee naar de muzikale promenadewandeling in de Academie voor Beeldende Kunsten, waar we het oude kasteel, de markt van Limoges en het ballet van niet-uitgekomen kuikens kunnen ervaren.

Het werk “The Collectors” door de toonaangevende Duitse componist Moritz Eggert laat de visie van verzamelingen in onze tijden zien en horen gezien de componist zelf verslaafd is aan verzamelen in het echte leven. Het is een bijzondere klankreis waar de pianiste niet alleen de vleugel bespeelt, maar ook de Toy piano, Zwitserse koegeluidspeelgoed, Kazoo en veel meer in combinatie met de 65 slagwerkinstrumenten, die de slagwerker tijdens deze reis zal spelen. Beide werken hebben een directe verbinding met elkaar in de tijdspiegel en zullen het publiek met hun diverse verhalen omarmen omringd door het muzikale gezelschap van “Reflecties van leegte” door de prijswinnende Oekraïense componist, die in Kyiv woont en werkt – Maxim Kolomiiets. Dit werk is een speciale opdracht voor dit programma als onderdeel van de ondersteuning van de Oekraïense componisten, dat een muzikale brug tussen die twee werken vormt. Ten slot als verrassende kers op deze muzikale taart – ”Piazonore” door Alexej Gerassimez. Dit is een energiek, muzikaal onderdeel in dit programma met elementen van de Argentijnse Tango, die de componist op schilderijen van straatartiesten gezien heeft, waarna niemand onverschillig zal blijven.

Over de organisator