Gratis

Duurzaam Denken & Doen 2021 - online symposium over duurzaamheid in het mbo

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Symposium over duurzaamheid in het mbo en de uitreiking van de SustainaBul MBO

Over dit evenement

Wie mag zichzelf de duurzaamste mbo van 2021 noemen? Op 10 december krijgen we antwoord op deze vraag tijdens het (online) Symposium Denken & Doen met als hoogtepunt de uitreiking van de SustainaBul MBO tussen 15.00 - 16.15 uur. De organisatie is in handen van de coöperatie Leren voor Morgen i.s.m. Yuverta. Laat je tijdens de livestream verbazen en inspireren door de verhalen van de winnaars en leer hoe je zelf duurzaamheid kan integreren in onderwijs. De livestream is bedoeld voor iedereen in het mbo die actief (wil) zijn op het gebied van duurzaamheid.

Uitreiking Sustainabul MBO

Onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en integrale benadering van duurzaamheid, het zijn allemaal thema’s waarnaar wordt gekeken tijdens de beoordeling van de SustainaBul MBO. In Nederland volgen meer dan een half miljoen studenten een MBO-opleiding. Dat is bijna 40% van alle studenten in Nederland. Zij zijn de duurzame doeners van de Nederlandse economie. Daarom is de SustainaBul van groot belang, het is een meetinstrument voor duurzaamheid binnen de middelbaar beroepsonderwijs: ROC, AOC’s en vakscholen. Tijdens de livestream wordt de top 5 bekend gemaakt. Ook zullen zij hun ervaringen delen op het gebied van duurzaamheid in het onderwijs. Aan twee scholen wordt een publieksprijs overhandigd. De stemming hiervoor zal tijdens de livecast plaatsvinden. Je hebt als publiek dus ook een belangrijke stem! Dit jaar hebben we publieksprijzen met als thema’s SDG 7: betaalbare en duurzame energie en SDG 3: goede gezondheid en welzijn, als onderdeel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Het programma

Door de huidige corona maatregelen vindt het symposium online plaats. Het programma bestaat uit twee delen. Een deel is besloten, bestuurders en duurzaamheidscoördinatoren gaan hier met elkaar in gesprek over strategieontwikkeling om zo duurzaamheid te implementeren op scholen. De livestream, van 15.00 - 16.15 uur, is toegankelijk voor iedereen. Tijdens de livestream staan o.a. op het programma: een korte reflectie op de uitkomsten van het besloten deel van het symposium, een interactief gesprek over duurzame ontwikkeling met studenten, de stemming voor de publieksprijs en uiteraard de bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijzen. Ook wordt je kennis over de sustainable development goals (SDG's) op de proef gesteld met een quiz over biodiversiteit en water, de nieuwe thema's van de SustainaBul 2021.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het dit evenement!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Leren voor Morgen ism Yuverta

Organisator van Duurzaam Denken & Doen 2021 - online symposium over duurzaamheid in het mbo

De Cooperatie Leren voor Morgen versterkt duurzaamheid in het onderwijs van peuter tot professional. Onderdeel van Leren voor Morgen is MBO voor Morgen, een netwerk dat ism diverse leden zoals Duurzaam MBO, Katapult, SMARTCirculair, Teachers for Climate mbo en de organisatie van de SustainaBul MBO samenwerkt om duurzaamheid in het MBO te versnellen. Jaarlijks organiseert Leren voor Morgen/MBO voor Morgen een symposium over duurzaamheid in het MBO.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen