€ 630 – € 700

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20

3545 NA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
DUURZAAMHEIDSHELD IN JE ORGANISATIE - Zo inspireer je je collega’s tot verandering

Over dit evenement

Tweedaagse workshop op 7 en 21 september

Herken jij je in het volgende?

  • Je wilt dat de organisatie waar je werkt meer gaat doen met duurzaamheid.
  • Op je werk doen ze niks met jouw mooie, groene ideeën: je ervaart soms tegenwerking.
  • Je voelt je niet serieus genomen, collega’s vinden je een ‘klimaatgekkie’. Misschien durf je zelfs duurzaamheid niet ter sprake te brengen.
  • Je collega’s zijn blij met de eerste duurzame stappen (laaghangend fruit), maar blijven stil als het lastiger wordt.

In organisaties over de hele wereld lopen mensen rond met groene harten. Ze maken zich zorgen over de toekomst van de planeet. Ze zijn gepassioneerd over duurzaamheid. Ze willen dat hun organisatie meer stappen zet naar een duurzame toekomst. Ze zouden hun groene ambities het liefst van de daken schreeuwen. Binnen hun organisatie wordt hun stem regelmatig niet gehoord. Wat zou er gebeuren als deze mensen hun organisatie wél in beweging krijgen?

Brandt er in jou een groen lichtje dat je graag inzet om anderen te inspireren om te verduurzamen? Wil je zo je organisatie verder brengen? Dan is deze workshop iets voor jou! Verwacht twee dagen waarin je geïnspireerd en ontspannen aan de slag gaat met gelijkgestemden, geprikkeld wordt in je creativiteit en waarin plezier maken en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Programma

Duurzaamheidsheld zijn, vraagt om te durven staan voor wat jij belangrijk vindt en tegelijkertijd op een verbindende manier je omgeving daarin mee te krijgen. De 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap van Stephen Covey bieden hiervoor een goed fundament en vormen daarom de basis van het programma.

Dag 1

Ochtend - Jij als duurzaamheidsheld:

Hoe kun jij jouw unieke talenten in de organisatie inzetten voor verduurzaming? En hoe ziet het veranderproces eruit van jouzelf en je omgeving? We besteden aandacht aan klimaatpsychologie en veranderprocessen.

Middag - Je collega’s betrekken bij duurzaamheid:

Je werkt je eigen inspirerende groene superheldenverhaal uit. We bespreken hoe diverse doelgroepen tegen duurzaamheid aankijken en welke benadering ze nodig hebben. Hierbij maken we gebruik van de principes van storytelling.

Dag 2

Ochtend - Beweging brengen in de organisatie:

Je krijgt inzicht in hoe je anderen op een positieve manier kunt betrekken en maakt een plan om, binnen jouw invloedssfeer, je organisatie in beweging te krijgen.

Middag: En nu...beslagen ten ijs:

Je werkt alles wat je geleerd hebt uit tot een uitvoerbaar plan. En je krijgt handvatten mee voor hoe je je na de veranderingen die je in deze workshop hebt doorgemaakt, kunt bewegen in een onveranderde omgeving.

Na dag 1 vragen we je ter voorbereiding op dag 2 opdrachten te doen. Dit kost je circa 2 uur.

Doelgroep

De tweedaagse workshop is voor professionals die hun duurzame ambities graag ook in het werk inzetten en zichtbaar maken. Je organisatie heeft wellicht al ambities uitgesproken, maar in de dagelijkse keuzes zie je ze nog niet terug. Omdat duurzaamheid in je organisatie nog geen vanzelfsprekende keuze is, vind je het lastig om de gesprekken aan te gaan en met collega’s te onderzoeken wat jullie vanuit jullie rol kunnen bijdragen aan duurzame wereld. Misschien heb je het al wel vaker geprobeerd. Misschien juist niet en kennen je collega’s en manager helemaal niet dat er in jouw een potentiële duurzaamheidsheld schuilt. Deze tweedaagse workshop is voor jou, als jij je ‘groene’ stem en geluid mee wil laten tellen in de organisatie. Je wilt het management en de organisatie helpen de beweging naar duurzame keuzes het nieuwe normaal te maken.

Prijs

De prijs voor de tweedaagse workshop (inclusief, koffie, thee, lunch en een borrel op de laatste dag) is:

  • Early bird: € 521,- (excl. BTW)
  • Regulier: € 578 (excl. BTW)

Testimonials

Eerdere deelnemers zeiden:

"Enorm leerzame, concrete workshop voor iedereen die communiceert en met duurzaamheid bezig is. Heldere handvatten voor zowel je persoonlijke als professionele omgeving over hoe je je bericht positief houdt, en zelf ook tot realistische, haalbare doelstellingen hierin houdt.”

"Super inspirerende workshop waarbij hard en hart werken gecombineerd wordt. Luchtig, met inhoud, én concrete toepassing op jouw vraagstuk.”

"Het was een super gezellige en inspirerende dag waarbij we omringd met gelijkgestemden konden brainstormen over klimaatcommunicatie. Het levert een vol rugzakje op en goede moed om er verder mee aan de slag te gaan.”

"Ik heb op een toegankelijke manier concrete handvatten gekregen die ik direct kan toepassen.”

"Jeanine en Saskia weten hun kennis over klimaatpsychologie en -communicatie helder te delen en zorgen er vol enthousiasme voor dat je je eigen klimaatgesprekken en klimaatheldenverhaal leert vorm te geven. Aanrader!"

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20

3545 NA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen