Duurzaamheidslezingen | Voorjaar 2023

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Duurzaamheidslezingen | Voorjaar 2023

OO&R-lezingen over duurzaamheid

Door Onderzoekcentrum Onderneming & Recht

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op di. 28 mrt. 2023 16:30 CEST

Locatie

Grotiusgebouw, CPO-zaal (GR 1.104) 10 Montessorilaan 6525 HR Nijmegen Netherlands

Over dit evenement

  • 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

Duurzaamheid raakt alle facetten van het ondernemen en de onderneming. Duurzaamheid heeft een scala aan betekenissen. De Europese Commissie verstaat eronder “the responsibility of enterprises for their impacts on society”, kortweg uitgedrukt als corporate social responsibility of – in het Nederlands – maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uit het geldende (nationale, Europese en internationale) recht op het gebied van duurzaamheid vloeien verplichtingen voort voor bedrijven. Ook rechters leggen bedrijven steeds meer verplichtingen op in het kader van duurzaamheid, meestal door invulling van open normen (zoals de gevaarzettingsnorm uit art. 6:162 BW). Daarnaast bestaat er de nodige soft law (bijvoorbeeld verankerd in allerlei codes) op het gebied van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Internationale documenten met verplichtingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen vullen mede de ongeschreven zorgvuldigheidsnormen in.

In deze nieuwe reeks duurzaamheidslezingen bespreken onderzoekers van het OO&R welke rol de EGS-factoren spelen bij de invulling van de taak van verscheidene actoren binnen het ondernemingsgerelateerde recht. Bekijk het programma hieronder.

Programma OO&R-lezingen over duurzaamheid

Alle bijeenkomsten vinden van 16:30 tot 17:15 uur plaats in de CPO-zaal (GR 1.104) van het Grotiusgebouw. Elke bijeenkomst bestaat uit een lezing van 45 minuten. De lezingen zijn ook digitaal te volgen.

Dinsdag 28 maart 2023 | De vastgoedfinancier & ESG

Ellen Maathuis

Dinsdag 4 april 2023 | De financieel toezichthouder (inclusief de centrale bankier) & ESG

Zsa Zsa Knödler

deze lezing is in het Engels

Dinsdag 11 april 2023 | De werkgever & ESG

Matthijs van Schadewijk

Dinsdag 18 april 2023 | De aandeelhouder & ESG

Evert-Jan Breukink

Over de organisator

De verkoop sluit binnenkort
Gratis