Gratis
DVDA Rondleiding BioArt Laboratories 13.00 uur

DVDA Rondleiding BioArt Laboratories 13.00 uur

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Oirschotsedijk 14

14 Oirschotsedijk

5651 GC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Stichting BioArt Laboratories is gevestigd in de zogenaamde 'Duitse Woningen' in de bossen nabij de Philips Fruittuin...

Over dit evenement

Het bunkercomplex werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd om Duitse militaire officieren te huisvesten. Op deze locatie - 1,6 hectare groot - gelegen in de bosrijke omgeving van Brainport Park komen cultuur, natuur en ecologie op een ongedwongen manier samen. Een verkwikkende locatie, ruig, dynamisch, ongepolijst en levendig.

Het complex bestaat uit vijf vrijstaande gebouwen, die eruit zien als  traditionele boerderijgebouwen gebouwd in de zogenaamde ‘Heimatstil’. Vanuit de lucht wekt het militaire complex de indruk dat het om een traditionele Brabantse hoeve gaat. Tijdens de Dag van de Architectuur vinden er rondleidingen plaats met informatie over de activiteiten van BioArt Laboratories en over de bijzondere geschiedenis van het gebouwencomplex.  Wandel mee om 13.00 uur. Hiervoor is aanmelden noodzakelijk.

Let op! Het terrein is niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en/of gebruik maken van een rollator of rolstoel. BioArt Laboratories: Oirschotsedijk 14-10, 5651 GC Eindhoven.

BioArt Laboratories werkt aan actuele maatschappelijke vraagstukken en zoekt naar oplossingen door natuur, wetenschap, technologie en creativiteit te combineren. Het functioneert als een katalysator voor innovaties waarbij inzichten in de werking van de natuur worden ingezet om tot nieuwe duurzame oplossingen te komen. BioArt Laboratories nodigt daartoe jonge, talentvolle onderzoekers en kunstenaars uit om te experimenteren en nieuwe ideeën verder te ontwikkelen. Daarbij streeft BioArt Laboratories naar en symbiose tussen mens en natuur. Daar waar in het verleden de mens technologie gebruikte om de natuur te beheersen, staat nu het streven naar een balans centraal.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Oirschotsedijk 14

14 Oirschotsedijk

5651 GC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen