Gratis
DVDA Rondleiding GGZE De Grote Beek

DVDA Rondleiding GGZE De Grote Beek

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ketelhuis De Grote Beek (GGzE)

Doctor Poletlaan 45

5626 ND Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Landgoed De Grote Beek werkt aan bijzondere ‘Health Campus’ met aandacht voor biodiversiteit en een positieve natuurbeleving...

Over dit evenement

Het landgoed verdroogt door de steeds langere en drogere zomerperiodes. Die verdroging is een gevaar voor de begroeiing en biodiversiteit. Enkele landschappelijke ingrepen, ontworpen door MTD en Buro Lubbers, gaan er voor zorgen dat er zoveel mogelijk regenwater vanuit de stad over het landgoed gaat stromen. Onderdeel van die maatregelen is het terugbrengen van het riviertje de Grote Beek, waar het landgoed naar is vernoemd.

Daarnaast speel de natuur al jarenlang een belangrijke rol in het zingeving en genezingsproces van de GGzE-clienten. Het is een belangrijke ambitie van de zorginstelling om van het landgoed een ‘helende’ en gastvrije omgeving te maken. Kornelia Dimitrova deed hiernaar ontwerpend onderzoek. In haar project zocht ze antwoorden op de vraag hoe Landgoed De Grote Beek de komende 15 jaar kan transformeren naar een duurzame ‘healing environment’.

Tijdens de Dag van de Architectuur geeft ze een rondleiding over het bijzondere terrein en vertelt over haar onderzoek. Meer weten? Wandel mee over het landgoed om 11.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ketelhuis De Grote Beek (GGzE)

Doctor Poletlaan 45

5626 ND Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen