€ 3,75 – € 7,70

Dwars door het Archief: Cornelis van Eesteren en het actuele vakdebat

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

4/7 Dwars door het Archief: Cornelis van Eesteren en het actuele vakdebat

19:30 – 21:00 Taal: Nederlands

Het Nieuwe Instituut organiseert samen met de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen (EFL) Stichting een Dwars door het Archief avond over Cornelis van Eesteren en het actuele vakdebat. De EFL Stichting ondersteunt met subsidies onderzoek op het gebied van stedenbouw, planologie en landschapsarchitectuur in Nederland. Het omvangrijke archief van architect-/stedenbouwkundige Van Eesteren is een bron van inspiratie én kennis voor onderzoekers. Het voedt zowel historische verhalen als actuele vraagstukken. Tijdens deze avond vertellen Floor Milikowski, Arnold van der Valk en Linda Vlassenrood over hun onderzoek. Hetty Berens, conservator van Het Nieuwe Instituut, toont daarnaast verrassende Van Eesteren-archiefstukken. De avond wordt feestelijk afgesloten met de ondertekening van het schenkingscontract van het Van Eesteren archief.

Dwars door het archief

Aan de hand van de archieven van de belangrijkste architecten en stedenbouwers biedt het Rijksarchief inzicht in de ontwikkeling van de Nederlandse architectuur en maatschappij van de afgelopen 130 jaar. In de 4 miljoen tekeningen, schetsen, maquettes, zakelijke en persoonlijke correspondentie, foto’s, affiches en verzamelde knipsels liggen talloze verhalen besloten. Ook verhalen die tot nog toe verborgen zijn gebleven omdat niemand er nog oog voor heeft gehad. Voor de Dwars door het Archief-avonden worden vanuit wisselende thema’s uiteenlopende mensen uitgenodigd om nieuwe perspectieven te introduceren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen