Gratis

E. du Perronprijsuitreiking & E. du Perronlezing 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Glazen Zaal | LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
E. du Perronprijsuitreiking & E. du Perronlezing 2019

Over dit evenement

Wachtlijst

In naleving van de corona-protocollen is het aantal bezoekers dat we toe kunnen laten voor dit evenement op dit moment beperkt. Meld je alsjeblieft aan voor de wachtlijst, dan voegen wij je toe zodra de richtlijnen het toelaten om meer bezoekers toe te laten. De uitreiking en lezing worden ook geregistreerd via een livestream. Meer informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk.

E. du Perronprijs

De genomineerden voor de E. du Perronprijs 2019 zijn Stephan Enter met zijn roman Pastorale, Asha Karami met Godface en Ellen Deckwitz met Hogere Natuurkunde.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de Tilburg School of Humanities & Digital Sciences en Kunstloc Brabant. De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die, net als schrijver Du Perron in zijn tijd, grenzen signaleren en doorbreken die wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen in de weg staan.

E. du Perronlezing door Maxim Februari

Sinds 2011 wordt de uitreiking van de E. du Perronprijs opgeluisterd door de E. du Perronlezing. Maxim Februari houdt dit jaar de negende E. du Perronlezing. Maxim Februari schrijft romans, essays en wekelijks een column op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Voor zijn werk kreeg hij meerdere literaire prijzen, waaronder de Heldringprijs (2018) voor columnistiek, de C.C.S Croneprijs voor literatuur (2019) en de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre (2020).

De titel van zijn lezing is: ''E. du Perron en de pseudo-identiteiten''. De samenvatting van de lezing luidt als volgt: romanpersonages zijn identificatiemodellen. E. du Perron modelleerde zichzelf in zijn jeugd naar de musketier d’Artagnan, uit de boeken van Alexander Dumas. Gelukkig was de kleine Du Perron zelf ook ‘werkelik een van de beste schermers’. De E. du Perronlezing gaat over de wisselwerking tussen identificatie en identiteit.

Programma van de avond

- 20.00 opening van de avond

- 20.20 Du Perron lezing door Maxim Februari

- 21.10 prijsuitreiking door wethouder Cultuur Marcelle Hendrickx

- 21.20 dankwoord door winnaar Ellen Deckwitz.

Hoofdafbeelding: William van der Voort

Bij dit evenement van Kunstloc Brabant worden foto's gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk. Je kunt bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Glazen Zaal | LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen