Gratis
“Economie die werkt voor de mensen”. Collectief Europa Werkt!

“Economie die werkt voor de mensen”. Collectief Europa Werkt!

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zeeheldentheater

342 Trompstraat

2518 VT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
“Economie die werkt voor de mensen”. We verbinden de praktijk met de theorie, beleid en relevante (subsidie)regelingen.

Over dit evenement

PROJECT COLLECTIEF EUROPA WERKT! HET ZEEHELDENTHEATER

“Economie die werkt voor de mensen”.

Samen met een groep sociaal ondernemers in Den Haag, verenigd in Collectief070, zie www.collectief070.nl, organiseren we in Den Haag een aantal sessies in Den Haag die gaan over het thema “economie die werkt voor de mensen”.

Een van deze sessies wordt georganiseerd in het Zeeheldentheater op vrijdagmiddag 20 mei. In dit theater zal het gaan over de volgende onderwerpen: ‘Welke wegen leiden voor mensen naar een passend en betekenisvol werkleven; met name voor hen die moeite hebben om aan te haken in de huidige. Sommige mensen zijn niet bij machte om aan alle eisen en voorwaarden van de formele werkeconomie te voldoen. Soms spreekt men dan over afstand tot de arbeidsmarkt. Maar moeten en kunnen we deze afstand altijd overbruggen? Zijn er andere, menselijke manieren van werken. Waarbij de betekenis en de waarde van een mens gekoesterd wordt.

Hoe ziet de middag eruit?

Een mix van kennismaken, genieten van muzikale intermezzo’s en vooral een breed spectrum aan visie en oplossingen om “economie die werkt voor de mensen” ook daadwerkelijk in de stad te kunnen toepassen.

Wat levert het u op?

We verbinden de praktijk met de theorie, beleid en relevante (subsidie)regelingen. Tussendoor gaan we graag met u in gesprek. In de vorm van een dialoog tussen de inleiders en het publiek.

Wij beginnen met een sprankelend voorbeeld. Yvette Olof en Jan-Erik Noske zijn al meer dan twintig jaar de eigenaren van het Zeeheldentheater. Twee duizendpoten. Ze maken voorstellingen, acteren, musiceren en regisseren. En runnen het theater in al zijn facetten. Dat doen ze samen met een gevarieerd team van professionals, artiesten, studenten en ook mensen die werken aan herintegratie in de economie. Zij vertellen hun visie, hun aanpak om met name met deze doelgroep succesvol te kunnen samenwerken. En hoe hun aanpak leidt tot meer zelfvertrouwen en een betere toekomst voor de deelnemers. Zij komen met een voorstel dat ook in andere maatschappelijke organisaties zou kunnen werken. Enkele teamleden zullen ook aanwezig zijn en hun ervaringen delen.

Jacques Giesbertz is onder andere initiatiefnemer van Gilde Plus. Hij zal een schets geven van leer-en werkcommunities in maatschappelijke organisaties. Een bewezen concept, ook in Den Haag. Waar ook plek is voor mensen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Tijs Pijls is Managing Consultant CINOP, Programmadirecteur NCP NLQF. Hij zal ons een overzicht geven hoe het Europees beleid over “economie die werkt voor de mensen” vertaald wordt in beleid, programma’s en subsidieregelingen. Verder laat hij ons kennismaken met CH-Q, groepsgewijze portfolio tool gericht op wie ben ik, wat kan, wat wil ik, of over kort cyclisch scholen als opstap naar werk.

Wij ronden af met een vragenrondje met u en de andere deelnemers. Om conclusies en eventuele vervolgacties te omschrijven.

Gegevens

Locatie Zeelheldentheater, Trompstraat

Datum Vrijdagmiddag 20 mei 2022

Tijd Inloop vana14:30 uur. Start 15:00 uur

Vragen Jacques@gildeplus.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zeeheldentheater

342 Trompstraat

2518 VT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen