Gratis

Edo Sanpu 2020

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelpark

Amstelpark

1083 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Edo Sanpu 2020 Een tentoonstelling over wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan

Over dit evenement

Van 8 t/m 10 januari 2021 presenteert Stichting Berg & van Dalen de tentoonstelling Edo Sanpu 2020 bij Zone2Source (Het Glazen Huis) Amstelpark, Amsterdam.

Kunstenaars Hannie van den Bergh en Jan van den Berg maakten op basis van hun reiservaringen en ontmoetingen in Japan een reeks kunstwerken over de wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan, in heden en verleden. Dat deden ze in samenwerking met een diversiteit aan Japanse kunstenaars, experts en betrokkenen.

Onder het motto Let’s play - Let’s eat - Let’s see - Let’s meet verbeelden de werken van EdoSanpu2020 de interculturele dialoog tussen twee culturen die evenzeer van elkaar verschillen als dat ze elkaar al eeuwenlang opzoeken.

Let’s play Karuta

Let’s eat Noripan

Let’s see Performance of Nature

Let’s meet Exformatie:

Het boek Exformatie is tijdens de tentoonstelling te koop.

Edo Sanpu 2020 is een initiatief van Stichting Berg & van Dalen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed DutchCulture en de Nederlandse Ambassade in Tokyo.

Voor meer informatie: www.edosanpu2020.com / Telefoon: 06 1515 4927

Stichting Berg & Van Dalen heeft ten doel met de middelen van de kunst, de artistieke, culturele en wetenschappelijke verwantschap tussen Nederland en Japan te onderzoeken en verbeelden. Dat doet zij onder meer door het organiseren van exposities, lezingen, workshops, performances, films, publicaties en Artist In Residency programma’s. www.bergenvandalen.nl.

Hannie van den Bergh is beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en mede-oprichter en curator van Deshima AIR: een Artist in Residency programma voor Japanse kunstenaars in Nederland. www.studio-hb.nl

Jan van den Berg is podiumkunstenaar en filmmaker. Daarnaast doceert hij aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans (AHK). www.janvandenberg.org

Reserveren

Naar het zich laat aanzien mogen er vanwege de Covid-19 omstandigheden slechts acht personen tegelijkertijd in de expositieruimte aanwezig zijn. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om van tevoren een tijdslot te reserveren via: http://edosanpu2020.com/reserveren

Bereikbaarheid het Glazen Huis, Amstelpark Amsterdam

De hoofdingang van het Amstelpark ligt aan de Europaboulevard tegenover de A.J. Ernststraat en het park wordt begrensd door de Europaboulevard, De Borcht, de Amstel en de A10 Ringweg-Zuid. Andere ingangen zijn: de rode brug, De Borcht, bij de Amstel, nabij de Rozenoordbrug en PARK. www.amstelpark.info/info

OV: Het Amstelpark ligt op 5 minuten lopen vanaf het RAI-station. Op het RAI-station komen metro 50,51 en 52 en Tramlijn 4. Bus 62 stopt voor de deur bij halte Weerdestein.

Parkeren: Aan de Europaboulevard is volop parkeergelegenheid. Op zaterdag en zondag is het parkeren gratis.

Volg ons op Facebook en Instagram

Stichting Berg & van Dalen

Derde Wittenburgerdwarsstraat 1 Edo Sanpu 2020

1018 KR Amsterdam

06 1515 4927

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelpark

Amstelpark

1083 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen