Verkoop beëindigd

Eduard Böhtlingk - Mobiele architectuur

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

Room 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

We komen los van vaste locaties, met een smartphone kan je overal wonen en werken. Daarmee is ook de ruimtebehoefte veranderd en zijn er meer bouwsels nodig die in een tijdelijke behoefte voorzien. Deze nieuwe beweeglijkheid geeft een extra impuls aan mobiele architectuur.

Het OPENhuis wordt dit jaar gerealiseerd op de Realiteit in Almere en is een voorbeeld van deze mobiele architectuur. Net als de uitklapbare caravan de Markies is het OPENhuis vormgegeven als een mobiel project, gericht op de natuur. Ze verbeelden de tendensen die passen in de huidige tijdgeest: de groeiende vraag naar betaalbare kleine verblijven (tiny houses) en te kunnen verblijven op de mooiste plekken zonder deze te belasten.

Eduard Böhtlingk verkent deze ontwikkeling met voorbeelden uit eigen werk en dat van anderen. Taal: Nederlands

Thursday Bite

Het voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

Room 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen