€ 17,50 – € 117,50

Een avond met Jimmy Nelson over Homage to Humanity en Before they pass away

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Restaurant 't Oale Roadhoes

60 Grotestraat

7651 CK Tubbergen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Jimmy Nelson neemt ons mee met zijn verhaal over zijn talloze adembenemende reizen naar ’s werelds laatst overgebleven inheemse volkeren.

Over dit evenement

Deze avond is een initiatief van Bibliotheek Tubbergen, Boekhandel Broekhuis en ’t Oale Roadhoes. Inloop 19.30 uur | Aanvang lezing 20.00 uur Muzikale omlijsting Frank Droste

Laat je meevoeren over de wereld door deze meesterverteller. Natuurlijk zal hij ook veel foto's en filmpjes vertonen van zijn wonderlijke reizen en bezoeken bij deze inheemse stammen. Jimmy Nelson toont met zijn bewonderenswaardige fotografie een eerbetoon aan de diversiteit en schoonheid van meer dan dertig inheemse samenlevingen. Ondanks de verschillende manieren van leven, praten en kleden, laat hij ons juist stilstaan bij de overeenkomsten tussen de inheemse stammen en de westerse wereld. Ervaar zelf hoe de fotograaf op een intieme wijze de culturele trots, kracht en energie van de geportretteerden heeft vastgelegd! Ticket is inclusief 1 welkomstdrankje.

SPECIALE AANBIEDING:

Bij aankoop van de combinatie: Ticket + gesigneerd boek Homage to Humanity bent u verzekerd van een gesigneerd exemplaar en ontvangt u €10,00 euro korting op uw toegangsbewijs. De korting is in de prijs verrekend. Zijn handtekening en glimlach zijn gratis!

Homage to Humanity: Gedurende drie jaar fotografeerde de Britse fotograaf en fotojournalist Jimmy Nelson (1967) zeventien inheemse volkeren op de meest afgelegen plekken van de aardbol. Onder extreme klimatologische omstandigheden verbleef hij bij onder meer de Dolgan-stam in Siberië, Kazakh in Mongolië en de Iatmul-stam in Papoea Nieuw Guinea. De mensen zijn met een oude, groot formaat camera vastgelegd in hun traditionele kledij en poserend in hun natuurlijke habitat. De portretten kenmerken zich door de schilderachtige sfeer en de aandacht voor sieraden, tatoeages, haar- en lichaamsversieringen. Engelstalige teksten over de met uitsterven bedreigde culturen wisselen de foto's af. Tevens zijn dagboekaantekeningen en interviews met stamleiders opgenomen.

The Jimmy Nelson Foundation: The Jimmy Nelson Foundation is een non-profit organisatie die in 2016 is opgezet, met als doel om culturele expressie te stimuleren, door het faciliteren van projecten die het culturele erfgoed bevorderen van inheemse volkeren.

Nelson legt uit: “De Jimmy Nelson Foundation heeft zich ontwikkeld tot een organisatie die inheemse volkeren trots leert zijn. Ik ben nu teams aan het creëren die de wereld rondgaan om te doen wat ik doe. We verzamelen foto’s, video’s en andere informatie en bouwen aan een digitale opslag, een soort bibliotheek in de lucht, van al dit erfgoed, voor toekomstige generaties.”

Het is ook mogelijk om alleen een gesigneerd boek te bestellen. Deze kan na de lezing worden opgehaald in een van de Broekhuis winkels.

Hieronder nog enkele fantastische beelden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Restaurant 't Oale Roadhoes

60 Grotestraat

7651 CK Tubbergen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen