"Een data-gedreven strafrechtsketen LET OP: Verplaatst naar 11 maart 2022

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

PolitieAcademy gebouw de Yp

Katschiplaan 10

2496 ZN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Grote en complexe data verzamelingen die ontstaan vragen om innovatieve insluitingen.

Over dit evenement

Sponsoren, Rijksambtenaren, Politie, Defensie, stuur een mail aan ad.koolen@afcea.nl voor een "free ticket" ! 😎

When: VRIJDAG 26 november 2021; From 11:030 till 15:00

Where: Politie Opleidingscentrum de Yp, Katschiplaan 10, 2496 ZN Den Haag

For whom: All people in the cyber community; Defence, Police or Public service

By who: Wim Broer, Commissaris van Politie bd, Vz. Stichting IPEEK

Richard Vriesde, Commissaris van Politie

Daniel Meier, Salesforce / Mulesoft

Prof. Dr. Peter de Kock, Universiteit Tilburg en Pandora Intelligence

Abstract: This seminar will be presented in Dutch.

Primary audience: Military , Police and Public Safety personnel and companies interested in a deeper understanding of the newest technological developments in innovation related to the Public Safety Market.

Programma:

11.30 Inloop met koffie of thee

12.00 Ketenautomatisering in de strafrechtketen, Enkele essenties, Wim Broer, Vz. Stichting IPEEK

12.10 Het Operationeel Politie Platform (OPP) als lanceerbasis voor landelijke registratieve operationele werkprocessen en data uitwisseling: Commissaris van Politie Richard Vriesde

12.30 De potentie van Dynamisch Case Management, Daniel Meier, Salesforce / Mulesoft

12.50 Lunchpauze

13.30 Linked Data en FAIR Data als architectonische condities, Arie Hakemulder, Ambassadeur GO- FAIR Foundation

13.50 Scenario’s als dragers van Knowledge Graphs, Prof. Dr. Peter de Kock, Universiteit Tilburg en Pandora Intelligence

14.10 Paneldiscussie

15.00 Afsluiting en borrel

Context

Bij de Nationale Politie is in het IT-domein veel gaande. Daarbij wordt al snel gedacht aan grote projecten die niet optimaal verlopen maar er zijn inmiddels ook positieve berichten te melden.

Zo wordt er hard gewerkt aan de vervanging van een aantal grote registratieve Legacy systemen, waarbij kan worden gemeld dat de eerste modules zijn opgeleverd. Het Programma Vernieuwend Registreren (PVR) richt zich in dat verband op het Operationeel Politie Platform (OPP), als lanceerbasis voor landelijk geharmoniseerde operationele werkprocessen. Daarbij staan eenduidige registratie en betrouwbare en veilige informatie-uitwisseling in de strafrechtketen centraal.

De uitdaging is om ketenpartners te overtuigen van de voordelen van een gecoördineerd ontwikkeltraject op basis van een doelarchitectuur. Behalve formele registratieve processen zijn er in toenemende mate nieuwe datastromen uit ‘social media’ en van ‘sensing devices’, die ertoe leiden dat er omvangrijke en complexe data-bestanden ontstaan. FAIR Data maakt het mogelijk om dergelijke bestanden veilig beschikbaar te maken voor alle ketenpartners, zodat uitwisseling van data op een veilige en betrouwbare manier geborgd is. Daarbij maakt men gebruik van ‘data visiting’ in plaats van ’data sharing’ waardoor het distribueren en vermenigvuldigen niet nodig is, met vele relevante voordelen van dien uiteraard.

Vanuit het bedrijfsleven wordt deze technologie ook ingezet in combinatie met Dynamisch Case Management software. Daarmee worden wetgeving, bedrijfsregels en bedrijfsprocessen samengebracht en gestandaardiseerd. In de combinatie met FAIR Data wordt ingespeeld op de behoefte om veel belanghebbenden te informeren en te committeren op een eenduidige en betrouwbare manier.

De grote en complexe data verzamelingen die zodoende ontstaan vragen ook om innovatieve insluitingen. Daarbij is een trend waarneembaar om de gekoppelde data in de vorm van ‘knowledge graphs’ te presenteren. Zo ontstaan betekenisvolle visualisaties, die bruikbaar zijn om snel, veel en verantwoorde beslissingen te nemen op de drie klassieke sturingsniveaus. Prof. Dr. Peter de Kock heeft een opmerkelijke carrière achter zich: Na de Filmacademie 15 jaar de wereld over als documentairemaker gericht op terroristische aanslagen. Daarna een overstap gemaakt naar de politie en zich gedurende een periode van 10 jaar gemanifesteerd als teamleider in het domein van heimelijke operaties. Vervolgens gepromoveerd op een empirisch ontwikkeld scenario model met als resultaat een aanstelling als deeltijdhoogleraar, Head of Crime & Safety. Parallel daaraan heeft hij het bedrijf Pandora Intelligence opgericht waarmee de verworven kennis wordt vertaald naar geavanceerde analysemethoden gericht op data gedreven risicomanagement.

De vier sprekers tijdens de afsluitende paneldiscussie ingaan op vragen en suggesties van de deelnemers aan dit veelbelovende seminar.


		Afbeelding van "Een data-gedreven strafrechtsketen LET OP: Verplaatst naar 11 maart 2022

		Afbeelding van "Een data-gedreven strafrechtsketen LET OP: Verplaatst naar 11 maart 2022

		Afbeelding van "Een data-gedreven strafrechtsketen LET OP: Verplaatst naar 11 maart 2022
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

PolitieAcademy gebouw de Yp

Katschiplaan 10

2496 ZN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator AFCEA The Hague Chapter

Organisator van "Een data-gedreven strafrechtsketen LET OP: Verplaatst naar 11 maart 2022

AFCEA The Hague Chapter

AFCEA is a non-profit international association founded in 1946. Today, AFCEA serves as a bridge between government requirements and industry capabilities, representing the top government, industry and military professionals in the fields of communications, electronics, intelligence, command and control and information management systems. The purpose of the Association is to provide its members a common forum for exchanging information to advance the economic security and peaceful stability of democratic nations, and to support the military preparedness necessary to maintain that security through the fields of communications, intelligence, and information systems. AFCEA provides an ethical environment that encourages a close co-operative relationship among civil government agencies, the military and industry. Through its Journal, SIGNAL, AFCEA covers Communications, Intelligence & Information Systems disciplines extending beyond purely military aspects and addressing security in its broadest sense.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen