Verkoop beëindigd

Een effectief preventiebeleid in de strijd tegen chronische aandoeningen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NV Zebrastraat

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De factuur van de vier belangrijkste chronische aandoeningen in de EU loopt op tot bijna € 500 miljard of ongeveer 35% van de totale uitgaven aan gezondheidszorg. Naast deze directe medische kost is er een hoge indirecte niet-medische kost – voornamelijk als gevolg van verliezen in productie en productiviteit – van € 321 miljard in 2015 (2,2 % van het Europese BBP).

Ongeveer de helft van de chronische aandoeningen kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Het potentieel van een sterk preventiebeleid is dan ook zeer aantrekkelijk maar wordt vandaag om diverse redenen niet benut. Hoe moet het preventiebeleid evolueren om een gezonde levensstijl te ondersteunen?

Prof. dr. Johan Albrecht studeerde economie aan de universiteiten van Gent en Oxford en behaalde aan de Gentse Universiteit een doctoraat in de milieueconomie. Hij is senior fellow bij het Itinera Institute en doceert milieu-economische vakken aan de Universiteit Gent. Hij is auteur van zeven boeken en meer dan veertig publicaties in internationale tijdschriften en verzamelwerken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NV Zebrastraat

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen