Gratis

Een middag voor ondernemende beeldend kunstenaars

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bradwolff Projects

73 Oetewalerstraat

1093 ME Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een middag voor ondernemende beeldend kunstenaars

Alles over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies voor Amsterdamse makers


Ben je bezig met het realiseren van een creatief project? Wil je een stap zetten in de verdere professionalisering van je organisatie? Of wil je investeren in je eigen ontwikkeling? Ongetwijfeld komt telkens dezelfde vraag naar boven: hoe gaan we dit financieren?

Voor ondernemende Amsterdamse kunstenaars en culturele organisaties zijn er (naast subsidie) verschillende opties. Cultuur+Ondernemen en het Amsterdams Fonds voor de Kunst bieden cultuurmakers bijvoorbeeld de Amsterdamse Cultuurlening: een voordelige vorm van lenen én trainen. Bij voordekunst haal je zelf je financiering binnen via crowdfunding.

En nu slaan deze drie partijen de handen ineen. In september worden er namelijk vier unieke bijeenkomsten georganiseerd voor Amsterdamse cultuurmakers. Hierin leer je alles over slimmer financieren, zodat je een optimale mix van financieringsvormen kunt samenstellen. Zo weet je zeker dat je een duurzame investering doet in je onderneming.


Een middag op maat

Elke bijeenkomst richt zich op een specifiek type cultuurmaker: beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten of (mode)ontwerpers. De bijeenkomst op 5 september is speciaal voor beeldend kunstenaars. Hierin vertellen Christine van den Bergh (oprichter van Bradwolff Projects) en een nog nader bekend te maken fotograaf hoe zij de financiering van hun projecten realiseerden. Er is bovendien uitgebreid ruimte voor jouw vragen aan de sprekers, en genoeg tijd om je mede-deelnemers te leren kennen.


Over de sprekers

BRADWOLFF PROJECTS is opgericht door tentoonstellingsmaker Christine van den Bergh als een experimenteel platform voor hedendaagse kunst. Sinds 2014 heeft de organisatie een eigen tentoonstellingsruimte, de sfeervolle koepelruimte van het chirurgiegebouw van het voormalige Burgerziekenhuis in Amsterdam Oost. Het grootste deel van het programma speelt zich af op de eigen locatie. Soms wordt het programma voorgezet op andere locaties in binnen- en buitenland. Sinds 2016 maakt Bradwolff deel uit van BijlmAIR. Een artist-in-residence van CBK Zuidoost, in samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam en Bradwolff Projects.


Meld je aan door een gratis ticket te reserveren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bradwolff Projects

73 Oetewalerstraat

1093 ME Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen