Gratis

Een middag voor ondernemende dansers en theatermakers

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

45 Nes

1012 KD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een middag voor ondernemende dansers en theatermakers

Alles over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies voor Amsterdamse makers


Ben je bezig met het realiseren van een creatief project? Wil je een stap zetten in de verdere professionalisering van je organisatie? Of wil je investeren in je eigen ontwikkeling? Ongetwijfeld komt telkens dezelfde vraag naar boven: hoe gaan we dit financieren?

Voor ondernemende Amsterdamse kunstenaars en culturele organisaties zijn er (naast subsidie) verschillende opties. Cultuur+Ondernemen en het Amsterdams Fonds voor de Kunst bieden cultuurmakers bijvoorbeeld de Amsterdamse Cultuurlening: een voordelige vorm van lenen én trainen. Bij voordekunst haal je zelf je financiering binnen via crowdfunding.

En nu slaan deze drie partijen de handen ineen. In september worden er namelijk vier unieke bijeenkomsten georganiseerd voor Amsterdamse cultuurmakers. Hierin leer je alles over slimmer financieren, zodat je een optimale mix van financieringsvormen kunt samenstellen. Zo weet je zeker dat je een duurzame investering doet in je onderneming.

Een middag op maat

Elke bijeenkomst richt zich op een specifiek type cultuurmaker: beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten of (mode)ontwerpers. De bijeenkomst op 12 september is speciaal voor theatermakers. Hierin vertellen Amsterdam Fringe Festival en Nineties Productions hoe zij de financiering van hun projecten realiseerden. Er is bovendien uitgebreid ruimte voor jouw vragen aan de sprekers, en genoeg tijd om je mede-deelnemers te leren kennen.

Over de sprekers

Amsterdam Fringe Festival toont 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Het festival is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Het festival financierde de Best of Fringe Tour door middel van een crowdfundingsactie op voordekunst. Met bijna 100 donaties realiseerden ze niet alleen financiering voor de tour, maar bouwde ze ook aan de relatie met de achterban van het festival.

Nineties Productions maakt voorstellingen op het snijvlak van theater, muziek, literatuur en popcultuur. Inspiratie vinden ze in de cultuuruitingen van de twintigste eeuw. Nineties Productions maakte gebruik van de Amsterdamse Cultuurlening, haalde geld op via voordekunst en wordt sinds dit jaar tweejarig ondersteund door het AFK. Hoe maak je in vier jaar de stap van de eerste voorstelling naar een duurzame organisatie? En hoe verhouden deze financieringsmiddelen zich tot elkaar? Nineties Productions vertelt je graag het hele verhaal.


Meld je aan door een gratis ticket te reserveren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

45 Nes

1012 KD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen