Een positief kijktrauma, kan dat?

Venster Acties

Een positief kijktrauma, kan dat?

Leer hoe je, als professional in de culturele sector een gesprek over kunst leidt. Bijeenkomst #1 Rondleiden is een vak.

Door Kunstloc Brabant

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 5 apr. 2023 11:00 - 16:00 CEST

Locatie

Museum De Pont Wilhelminapark 1 5041 EA Tilburg Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 5 uren
  • eTicket voor mobiel

Hoe leid je, als professional in de culturele sector een gesprek over kunst; zowel in de klas, een museum of bij je eigen werk? Op welke manier maak je de ander nieuwsgierig? Hoe bereid je voor op de ontmoeting met kunst? En wat geef je de kijker mee om te kunnen reflecteren op wat is gezien? Want, dat wat je zélf ontdekt, vergeet je nooit meer.

Marie Jose Eijkemans

Marie Jose Eijkemans heeft bijna 25 jaar ervaring als rondleider en hoofd educatie van museum De Pont. Op basis van die ervaring heeft zij structuur weten aan te brengen in het leren kijken en reflecteren. Voor kinderen én volwassenen. In deze workshop vertelt ze daarover en biedt handvatten en instrumenten om dat gesprek nog beter aan te gaan.

Data evenement:

  • Bijeenkomst 1 Rondleiden is een vak: woensdag 5 april 2023
  • Bijeenkomst 2 Kijken naar kunst van nu met kinderen: woensdag 7 juni 2023
  • Bijeenkomst 3 Wat zie je of wat gebeurt er?: zaterdag 2 september 2023

Je kunt voor een enkele bijeenkomst inschrijven, of natuurlijk voor alle drie.

Kosten:

€ 15,- voor entree museum & lunch

Over de organisator

Georganiseerd door
Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.

€ 15