Eindhoven Kantelt

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Natlab

500 Kastanjelaan

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Afgelopen jaar kwam er een grote groep Eindhovenaren naar de lezing van Jan Rotmans, georganiseerd door en in de Bibliotheek Eindhoven. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en initiator van o.a. 'Nederland kantelt' en Urgenda, wist de bezoekers te boeien en te inspireren.

Gezien het enthousiasme na afloop van die bijeenkomst wil de Bibliotheek Eindhoven daar samen met 'Nederland Kantelt' een vervolg aangeven. Daartoe wordt in het Natlab op 23 november een (start)bijeenkomst gehouden van de beweging 'Eindhoven Kantelt'.

Eindhovenaren die zich geïnspireerd voelen door de ideeën over kanteling van Jan Rotmans en de beweging 'Nederland Kantelt' en daar in hun leven en werk inhoud aan (willen) geven, worden uitgenodigd om er op 23 november bij te zijn. We richten ons daarbij (voorlopig) op de 4 sectoren 'zorg', 'onderwijs',' community' en 'bouw /groen/duurzaam/energie'.

Na een inleiding van Jan Rotmans over kantelen, gaan we in groepen per sector met elkaar in gesprek om te bespreken of en hoe we aan de principes van de kanteling (van systeem centraal naar mens centraal) handen en voeten kunnen geven. Wat kunnen we daarin voor elkaar betekenen, hoe leren we daarin van elkaar en hoe gaan we daar het komend jaar mee aan de slag.

Na de groepsbijeenkomsten delen we met elkaar de resultaten/bevindingen van de gevoerde gesprekken. We stellen daarna met diegenen die daar belangstelling voor hebben en daarin willen investeren, een plan op voor vervolgstappen en vervolgbijeenkomsten van 'Eindhoven kantelt'. Het streven is om enkele (werk)groepen te vormen die het komend jaar diverse keren bij elkaar komen over kanteling. We beogen dan een tweede dagbijeenkomst van 'Eindhoven Kantelt' over een half jaar, waarbij de inhoud van die dag bepaald wordt door de bevindingen en ervaringen van de te vormen groepen.

Programma (voorlopig):

10.30 - 11.00  Inloop

11.00 - 11.05  Welkom en toelichting op programma door Albert Kivits, directeur Bibiliotheek Eindhoven

11.05 - 12.15 Jan Rotmans, inleiding en discussie

12.15 -13.00  lunch (aangeboden door Bibliotheek Eindhoven)

13.00 - 14.30  4 groepsbijeenkomsten: zorg, onderwijs, community, bouw/duurzaam/groen/energie

14.30 - 15.00  delen van opbrengst groepsbijeenkomsten en vervolgstappen/afspraken

15.00 - 16.00  informele afsluiting


AANMELDEN VOOR 15 NOVEMBER 2016 !!

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Natlab

500 Kastanjelaan

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen