Eldorado 2022 Muziektheater (14)

Eldorado 2022 Muziektheater (14)

Venster Acties en details

€ 17,50

Datum en tijd

Locatie

Fam. Kanters

Bosschebaan 6

5472 LK Loosbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Eldorado 2022 - Muziektheatervoorstellling op 5 boerenlocaties: Rucphen – Hilvarenbeek – Land van Cuijk – Loon op Zand – Bernheze.

Over dit evenement

Het leven is mooi en als ’t even kan, lopen we achter de muziek aan. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado. Ondertussen horen we ook steeds meer rare verhalen over het platteland: de onveilig voor de boeren, drugslabs in schuren. Wat gebeurt daar en wat trekken we ons daarvan aan? Tsja. Even de ander kant op kijken misschien?

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het platteland in 2022 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: in wat voor Brabant willen wij leven?

Eldorado is geschreven door theatermaker Wiske Sterringa en de muziek is van componist Bart van Dongen. De regie is in handen van Roel Swanenberg van Het Zuidelijk Toneel. Met zijn grote liefde voor locatietheater is Roel een perfecte match voor deze voorstelling.

Een kleine kern van professionele acteurs en een muzikant spelen samen met zo’n 200 amateurmuzikanten per locatie. Björn van der Doelen, zanger/gitarist en ex PSV-er (eerder te zien in De Achterkant van …. Het Zuidelijk Toneel), tekent voor één van de hoofdrollen, de charmante boef. Bart Klever, onder andere bekend van Flikken Maastricht en Toneelgroep Amsterdam, neemt de rol van de vader op zich. De moeder wordt gespeeld door Sarah Jonker; zij speelde in onder meer Van God Los, Adam-E.V.A., Grenslanders en bij Het Toneel Speelt en de Toneelmakerij. Luuk Jansen en Fay Verberk maken de cast compleet. Elke voorstelling wordt ondersteund door trombonist en accordeonist Hans Sparla.

De vijf gemeenten Rucphen, Hilvarenbeek, Land van Cuijk, Loon op Zand, Bernheze en Taskforce Brabant/Zeeland RIEC zijn belangrijke samenwerkingspartners van het team van Eldorado. Ook het ZLTO, de vereniging voor boeren en tuinders, is partner in de voorstelling. Samen willen alle deelnemende partners een gesprek op gang brengen over de veranderde leef- en werkomgeving van de Brabantse boeren.

Eldorado is een initiatief van Stichting Poon in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen