Gratis
Elfie Tromp over Pietà – Haagse Hogeschool x Winternachten festival 2022

Elfie Tromp over Pietà – Haagse Hogeschool x Winternachten festival 2022

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Haagse Hogeschool - Speaker's Corner

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Studenten van de Haagse Hogeschool interviewen Elfie Tromp over Pietà

Over dit evenement

Elfie Tromp is een alleskunner; ze acteert, presenteert, danst, dicht, zingt en schrijft ook romans. Pietà is haar derde boek. In Pietà (2021) brengt Elfie Tromp actuele maatschappelijke onderwerpen samen in een meeslepend en spannend verhaal over een stadsgeschiedenis onder druk. De hoofdpersoon Joshua (21) doet heel weinig: hij klimt in een standbeeld en komt er niet meer uit. Het kolossale standbeeld is van een omstreden generaal. Er is besloten het te verwijderen. Er zijn ook mensen die het koste wat kost willen laten staan. Wanneer de gemeente start met de verwijdering, vormt die laatste groep er een cordon omheen. En dan, plotseling, klimt een jongen het beeld in en blijft daar hangen, dagenlang. Wie is hij? Wat wil hij? En vooral: wanneer komt hij weer naar beneden? Terwijl de burgemeester, de media, de moeder en de demonstranten proberen adequaat te reageren op deze vreemde nieuwe ontwikkeling, komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan.

Over deze roman wordt Elfie Tromp op 16 juni 2022 geïnterviewd door Haagse Hogeschool-studenten Matthijs Damsteeg en Sjaiesta Jahangier. Studenten én andere bezoekers zijn van harte welkom om te komen luisteren en in gesprek te gaan over de maatschappelijke thema’s in Tromps roman. Het interview vindt plaats in de Speaker's Corner van de Haagse Hogeschool.

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

---------

Haagse Hogeschool x Winternachten is onderdeel van het Winternachten festival 2022 – de zomereditie. Onder het festivalthema Whose House Is This? vindt Winternachten plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni op verschillende locaties in Den Haag, waaronder PAARD, PIP en Amare. Literatuur, poëzie, spoken word, muziek en film: alle cultuurliefhebbers komen aan hun trekken op dit veelzijdige, internationale literatuurfestival. Voor deze donderdag in de Haagse Hogeschool zijn aparte tickets te bestellen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op alle andere festivaldagen én het literair concert met o.a. Sef, Shishani en Raoul de Jong in Amare, op zondagmiddag. Voor meer informatie, zie www.winternachten.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Haagse Hogeschool - Speaker's Corner

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen