€ 16,92

Ellister's Birthday Concert featuring Suzan Veneman

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pianino Theater

135 Binckhorstlaan

2516 BA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ellister van der Molen & Suzan Veneman zijn beide creatieve trompettistes die de uitdaging niet uit de weg gaan.

Over dit evenement

Wat is nou een mooier verjaardagsfeest dan een concert? En daarvoor nodig je je vrienden uit! Suzan Veneman, Jos Machtel en Sander Smeets zorgen zeker voor vuurwerk op het podium.

Suzan Veneman is opgegroeid in een muzikaal gezin, waar zij vervolgens haar passie voor muziek heeft gevolgd en jazz trompet is gaan studeren. Eerst in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium, bij een van haar grootste muzikale inspiratiebronnen Alex Sipiagin, en Kurt Weiss. Later in de V.S. aan Rutgers University, bij gerenommeerde jazz artiesten als Conrad Herwig, Joe Magnarelli & Victor Lewis.

In 2010 won Suzan de tweede prijs op het Prinses Christina Concours, en was zij later dat jaar geselecteerd als beste solist in de categorie koperinstrumenten op het Nationaal Big Band festival in Hoofddorp. Ze werd uitgenodigd voor het Jazz Rising Stars Programma in Ravinia (Illinois, V.S.) in 2013, en volgde daar lessen van onder andere David Baker en Curtis Fuller.

Suzan weet naast haar trompet spel ook als arrangeur/componist haar weg te vinden. Zij met de tweede prijs beloond op het ASMAC Big Band Arranging & Composing Competition in 2014 (LA, V.S.), en in 2017 mocht deelnemen als finaliste op het Jazz Comp Graz Big Band Composers Competition, in Graz (Oostenrijk).

Contrabassist Jos Machtel staat in hoog aanzien van zijn collega’s. Hij studeerde op het Hilversumse conservatorium zowel trompet als contrabas en heeft beide instrumenten op diverse conservatoria onderwezen. Sinds 2005 is hij als vaste hoofdvakdocent jazzbas verbonden aan the Luca School of the Arts te Leuven. Naast een indrukwekkende staat van dienst (Benjamin Herman, Bob Brookmeyer, Tom Harrell, Metropole Orkest, Brussels Jazz Orkest) is hij volop bezig met nieuwe projecten waaronder het Rebirth Collective en trio Delooze / Machtel / DeWaele. Sinds 2010 volgt hij bovendien masterclasses bij een van de meest vooraanstaande contrabassisten van de wereld: François Rabbath.

Sander Smeets (20 Juni, 1996) begon met drumlessen toen hij pas 5 jaar was. Op 16 jarige leeftijd startte hij zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg. Een jaar later begon hij op het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Hier kreeg hij les van niemand minder dan Hans van Oosterhout, Joost Patocka en Mark Schilders. Gedurende zijn vierde jaar ging hij op uitwisseling naar New Orleans, waar hij les kreeg van oa. Herlin Riley, Ricky Sebastian en Jason Marsalis. Sander heeft op jonge leeftijd al het podium mogen delen met de grote namen uit de nationale en internationale jazz scene waaronder: Roy Hargrove, Rufus Reid, Ellis Marsalis, Peter Beets, Benjamin Herman, Philip Harper, Khari Allen Lee, Jazz Orchestra of the Concertgebouw and vele anderen.

De Nederlandse Ellister van der Molen is aan een stille opmars bezig. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze overal te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar quartet op het North Sea Jazz Festival, was het jaar erna op hetzelfde festival gastsolist bij het vermaarde Spok Frevo Orchestra en tourde ze drie jaar langs de theaters met de succesvolle all star-formatie “New York Round Midnight”. Met the Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde ze onder andere in Indonesië, Hongarije en China en de JazzNL jazzexpeditie bracht haar naar Zuid-Afrika. Tegenwoordig is ze co-leader van hammond-kwartet RED en maakt onder andere deel uit van de bands Modji en de nieuwe bigband van Peter Beets en Henk Meutgeert. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen, onder andere over de Miles Davis soundtrack ‘Ascenseur pour l’échafaud’.

Haar geluid - met name op haar geliefde instrument de flugelhorn - is opvallend warm, haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als iemand zich af en toe flink in de nesten werkt” zei Ellister ooit in een interview.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pianino Theater

135 Binckhorstlaan

2516 BA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen