€ 0 – € 19,29

Ensemble Odyssee: In Freundschaft

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een feestelijk en virtuoos programma met suites en soloconcerten voor strijkers, blazers en basso continuo van Telemann, Graupner, Fasch en Bach op historisch instrumentarium.

Musici:
Anna Stegmann (blokfluit solo)
Georg Fritz (hobo solo)
Eva Saladin (viool solo)
Andrea Friggi (clavecimbel solo)
Ivan Iliev en Nadine Henrichs (viool tutti)
David Alonso Molina (altviool)
Agnieszka Oszanca (violoncello)
Carina Cosgrave (contrabas)

Ensemble Odyssee bestaat uit negen spelers die allemaal bij de pioniers van de oude-muziekbeweging in Nederland gestudeerd hebben. De afzonderlijke leden zijn actief als freelance musici in heel europa. Het ensemble legt de focus op minder gespeelde werken tussen 1650 en 1750 en treedt op in verschillende concertseries in Nederland en daarbuiten. Het nam CDs op voor de labels PanClassics en Glossa met bijvoorbeeld Napoletaanse vocale muziek en concerten voor blazers uit Londen.

In dit programma wordt muziek van de vier componisten uitgevoerd, die in 1722 om de positie van de Thomaskantor in Leizpig concurreerden. Uiteindelijk heeft Johann Sebastian Bach de aanstelling gekregen, maar zijn collega’s Telemann, Graupner en Fasch, toentertijd stuk voor stuk beduidende componisten, deden niet voor hem onder.

De „strijd“ tussen deze heren wordt weerspiegeld in de bezetting van de stukken: er zijn vier instrumenten die in werken van verschillende genres, van een soloconcert tot een orkestsuite of een concerto grosso, een solorol voor hun rekening nemen. Tegelijkertijd spelen ze ook vriendschappelijk samen in de orkestrale delen van het programma. Omdat de Duitse muziek van deze tijd door zowel Frankrijk als Italië beinvloed wordt is het ook een stilistisch veelzijdige combinatie. Het geheel is een afwisseling tussen orkestrale grandeur en solistische virtuositeit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen