Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Praat tijdens de twee editie van het Erasmusgesprek mee over de diversiteit van Europa.

Over dit evenement

Praat tijdens de twee editie van het Erasmusgesprek mee over de diversiteit van Europa, waarbij gebruik wordt gemaakt van de interactieve installatie “The Disappearing Wall”.

Dit kunstwerk is van 23 oktober t/m 1 november te zien op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek. Deze installatie bestaat uit circa 6.000 houten blokjes met teksten en citaten van Europeanen en symboliseert de diversiteit van Europa en haar inwoners op het gebied van talen en ideeën.

In tijden van tegenstellingen in het maatschappelijke debat biedt de Bibliotheek Rotterdam in samenwerking met Stichting voor Gesprek en Dialoog ‘eerste hulp bij meningsverschillen’. Tijdens het Erasmusgesprek gaan deelnemers met elkaar in gesprek én luisteren naar elkaar. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de Deep Democracy methode waarbij alle meningen gehoord en gerespecteerd worden. Deze methode biedt hulpmiddelen om conflicten op te lossen, verschillen te benutten en duurzame besluiten te nemen. Doe mee, leer van elkaars opvattingen en ga met een positief gevoel naar huis!

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Kijk hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen op de website van de bibliotheek.

Foto credit: Natalia Cheban.

  • Locatie: Desideriuszaal en Jongerenvloer, 1e verdieping
  • Toegang: gratis
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen