Gratis

Erasmusgesprek: mag humor er altijd zijn?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wat ís de rol van humor eigenlijk? Het is meer dan gewoon grappig zijn. Kom meepraten over staat van humor in Nederland!

Over dit evenement

Sommige grapjes zijn gewoon ‘not done’. Toch? In de tijd van #metoo en de Zwarte Piet discussie, mag je overal nog grapjes over maken? Wat ís de rol van humor eigenlijk? Het is meer dan gewoon grappig zijn. Maar mag humor er altijd zijn? Kom meepraten over staat van humor in Nederland!

Stichting voor Gesprek en Dialoog organiseert vanuit het programma Eerste Hulp Bij Polarisatie dialogen waarbij gespreksdeelnemers met elkaar in gesprek gaan én naar elkaar luisteren. De bedoeling is dat iedere mening gehoord en gerespecteerd wordt, om zo alle visies besproken te krijgen.

Dit alles volgens de Deep Democracy Methode: daarbij is aandacht en waardering voor andere opvattingen, waarbij het/de standpunt(en) van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Deep Democracy is na de afschaffing van de Apartheid bedacht, om in het raciaal verscheurde land de bevolking met elkaar in gesprek te laten komen. Deze methode is biedt hulpmiddelen om conflicten op te lossen, verschillen te benuttenen, en duurzame besluiten te nemen.

  • Locatie: 1e verdieping, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen