Gratis

Erasmusgesprek: zijn vluchtelingen welkom?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Asielzoekers, vluchtelingen, immigranten; er komen veel mensen naar Nederland. Hoe moeten wij omgaan met mensen die hiernaartoe komen?

Over dit evenement

Asielzoekers, vluchtelingen, immigranten; er komen veel mensen naar Nederland. Hoe moeten wij in dit land omgaan met mensen die hiernaartoe komen? Zijn vluchtelingen eigenlijk wel welkom in dit land? En wat betekent het dan, om Nederlands te zijn? Kom meepraten over de situatie van vluchtelingen in Nederland!

Stichting voor Gesprek en Dialoog organiseert vanuit het programma Eerste Hulp Bij Polarisatie dialogen waarbij gespreksdeelnemers met elkaar in gesprek gaan én naar elkaar luisteren. De bedoeling is dat iedere mening gehoord en gerespecteerd wordt, om zo alle visies besproken te krijgen.

Dit alles volgens de Deep Democracy Methode: daarbij is aandacht en waardering voor andere opvattingen, waarbij het/de standpunt(en) van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Deep Democracy is na de afschaffing van de Apartheid bedacht, om in het raciaal verscheurde land de bevolking met elkaar in gesprek te laten komen. Deze methode is biedt hulpmiddelen om conflicten op te lossen, verschillen te benuttenen, en duurzame besluiten te nemen.

  • Locatie: 1e verdieping, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen