Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Beschrijving van het evenement
The imaginative Power of the Region. Learning for the SDGs together!

Over dit evenement

“Ultimately, sustainability needs to emerge in the everyday fabric of life – in the minds of people and in the values they live by. Such emergence depends on how and what people learn, both individually and collectively”

– Arjen Wals (WUR / UNESCO Chair Holder Transformative Learning)

Beste onderwijsmakers!

Op 8 februari organiseert SPARK the Movement een meeting met regionale, landelijke en Europese onderwijsmakers (voertaal Engels!), rond de vraag: Hoe kan onderwijs de transitie naar een duurzame samenleving ondersteunen?

Dit doen we vanuit de gedachte dat duurzaamheid onderdeel moet worden van het ‘everyday fabric of life’, zoals Arjen Wals hierboven aangeeft. De regio lijkt de meest geëigende schaal om het dagelijks leven en werk onder de loep te nemen. Maar om in de realiteit van alledag duurzame, toekomstwaardige verandering aan te brengen is alle verbeeldingskracht nodig.

Op 8 februari willen we deelnemers uitnodigen om hun verbeeldingskracht maximaal aan te zetten, en met ons mee te denken over een nieuwe realiteit. Dit doen we op drie niveaus: de aandachtig betrokken mens, de transformatieve school en de betekenisvolle samenleving.

Omdat we bovendien ieders talent mee willen nemen in dit avontuur willen we met kunstenaars, wetenschappers en ‘craftsmen’ werken, omdat we hoofd, hart en handen veel sterker moeten zien te verbinden, en met jong en oud.

Heb je interesse, meld je dan snel aan. Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar: max.eisenbart@circulairfriesland.frl

Het definitieve programma staat vanaf januari op de website van SPARK the Movement!

Vriendelijke groet,

Max Eisenbart, Lennie Qiu en Heleentje Swart

Georganiseerd door SPARK the Movement (RCE Fryslân) in samenwerking met de United Nations University, Leren voor Morgen, Vereniging Circulair Friesland, NHL Stenden en RUG|Campus Fryslân.

Delen met vrienden

Organisator SPARK the Movement, Leren voor Morgen

Organisator van European RCE Meeting

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen