Gratis

EviCare het nieuwe werken in de complementairbranche --> Opleiders

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Expo Hoevelaken

Koninginneweg 1

3871 JZ Hoevelaken

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
“Het wordt tijd dat de complementaire gezondheidszorg laat zien wat ze kan. Dit gaan we nu aantonen"

Over dit evenement

Uitsluitend voor medewerkers van Opleidingsinstituten

“Het wordt tijd dat de complementaire gezondheidszorg laat zien wat ze kan. Wij zijn trots op het werk wat we doen en leveren een hoge kwaliteit aan zorg. Dit gaan we nu aantonen"!

Vanaf nu kunnen we iedere discussie over onze kwaliteit pareren met gedegen onderzoek. Complementaire zorg komt in de spotlights te staan en dat wordt tijd ook, want onze behandelingen doen kwalitatief niet onder voor de reguliere zorg. We lopen straks zelfs voor op de reguliere gezondheidszorg….

Wordt EviCare het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg?

EviCare is een initiatief van 6 verschillende beroepsorganisaties uit de complementaire zorg en nu beschikbaar voor alle therapeuten uit de complementaire zorg. De initiatief nemende beroepsorganisaties willen met elkaar gaan aantonen dat de kwaliteit van zorg vanuit de complementaire gezondheidszorg, minimaal net zo goed is als die van de reguliere zorg. Therapeuten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun kwaliteit van zorg, kunnen m.b.v. EviCare nu leren van de uitkomsten van hun eigen behandeling en hun effectiviteit vergelijken met anderen die dezelfde behandeling geven. Het allerbelangrijkste is dat we nu individueel maar ook gezamenlijk, eindelijk kunnen aantonen hoe effectief de zorgverlening binnen de complementaire geneeskunde is.

De betekenis van EviCare voor een opleidingsinstituut

EviCare is zodanig gebouwd dat niet alleen de therapeut maar ook u als opleidingsinstituut de effectiviteit van de behandeling waarvoor u zorgverleners opleidt kan gaan aantonen. Binnen EviCare is het mogelijk om een aparte groep in te richten voor een opleidingsinstituut en daarmee de data van de cursisten die bij u de opleiding hebben gevolgd, geanonimiseerd en volledig versleuteld (voldoet aan alle hoogste veiligheidsnormen en is niet terug te herleiden naar individuen als leden of cliënten) bij elkaar te brengen. Hierover kunnen dan rapportages verkregen worden die de effectiviteit, kwaliteit en klanttevredenheid meten. Rapportages waarmee u als opleidingsinstituut de inhoud van uw opleiding beter af kunt stemmen op de effectiviteit van de door u onderrichtte behandelingen. Met als resultaat het verbeteren van de kwaliteit van uw opleiding en daarmee de kwaliteit van de zorgverleners.

Bijeenkomst voor opleidingsinstituten tijdens de vakbeursPractice based Evidence werken in de complementaire zorg. Wat kan dit voor u als opleidingsinstituut betekenen?

Tijdens deze lezing wordt o.a. aandacht besteedt aan:

• Wat is Practice based Evidence werken?

• Wat kan Practice based Evidence bijdragen in het aantonen van de effectiviteit van behandelingen binnen de complementaire zorg?

• Hoe verzamel je op correcte wijze data en hoe zit het met de veiligheid van data?

• Hoe kan EviCare u als opleidingsinstituut helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van uw opleidingen?

Samenwerking Sooner en EviCare

De Massage en Complementaire vakbeurs zal de komende jaren een nieuwe koers gaan varen. Van vakbeurs naar een platform én ontmoetingsplek voor de complementair werkende zorgprofessional, (behandelaren, therapeuten en coaches) die elkaar met verschillende behandelingsvormen kunnen treffen. Kennis halen en delen en ideeën opdoen voor hun eigen beroepsontwikkeling moet hierbij het centrale thema gaan worden. Sooner wil zich steeds meer gaan richten op de kwaliteit van het werk van de zorgprofessional. Met de introductie van EviCare in februari 2020, het nieuwe elektronische praktijkdossier voor de complementaire zorg, gaat Sooner samen met EviCare inhoud geven aan dit thema.

“Ik hoop dan ook dat therapeuten massaal hieraan mee gaan doen. Het is mooi om te zien dat ook de Massage en Complementaire vakbeurs dit initiatief een warm hart toedraagt. Gezamenlijk zullen wij dan ook de komende jaren inhoud geven aan EviCare tijdens de vakbeurs omdat deze zich hier uitermate goed voor leent en omdat ze ook gericht is op zorgprofessionals die professioneel met hun vak bezig zijn. Activiteiten op het gebied van kwaliteitsverbetering horen hier dan ook bij”, aldus Catherine van Heest, directeur van Care for Women en een van de initiatiefnemers van EviCare.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Expo Hoevelaken

Koninginneweg 1

3871 JZ Hoevelaken

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen