Gratis

Examenlezing Latijn: Cicero en Seneca over het gelukkige leven

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Erasmiaans Gymnasium

25 Wytemaweg

3015 CN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

drs. Rogier van der Wal, classicus, filosoof, oudheid- en bestuurskundige, zal een interessante lezing verzorgen over het examenonderwerp Latijn.

Bij zowel Cicero als Seneca is filosofie belangrijk, maar daarnaast is er meer: zo zijn beiden ook politiek actief en genieten faam als redenaar. De heren genieten ook volop van de geneugten des levens en zijn zeer welvarend. In hun filosofische werken stellen ze thema’s aan de orde die voor ons nog steeds herkenbaar zijn, zoals de dood, het lot, vriendschap, hoe om te gaan met misleiding en tegenslag en we krijgen zoals in de beroemde Droom van Scipio wijze levenslessen van voorvaderen.

Er zal ingegaan worden op de vraag hoe Cicero en Seneca hun leven en leer met elkaar in overeenstemming proberen te houden en hoe ze daar soms met vallen en opstaan in slagen. Maar hoe consequent zijn ze nou eigenlijk, en moeten we hen als filosofen serieus nemen? Uiteraard sluit de lezing aan bij de teksten die voor het eindexamen Latijn gelezen zullen worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Erasmiaans Gymnasium

25 Wytemaweg

3015 CN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen