Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODE14

Noordermorssingel 22

7461 JN Rijssen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Meeting Exception Twente bij CODE14

Woensdag 11 april is er weer een meeting van Exception Twente. Deze keer bij CODE14 in Rijssen. Je bent welkom vanaf 18:45. We beginnen om 19:00 en we sluiten zoals altijd af met een borrel.

Je kunt je inschrijven op exceptiontwente.nl. Heb je al een ticket besteld, maar wil je je afmelden, stuur ons dan even een berichtje.

Programma

Real-time fast data in een microservice architectuur – Mark van Gool

Hoe zorg je ervoor dat in een e-commerce omgeving waarin heel veel data wordt gegenereerd en geconsumeerd, data (near) real-time wordt getransporteerd en gedistribueerd? En dit met zo min mogelijk afhankelijkheden en 'coupling'. Hier ontmoeten software-architectuur en data-architectuur elkaar.

Mark van Gool, data architect en product owner bij Wehkamp, vertelt het verhaal achter de technologie van Nederlands grootste fashion-retailer Wehkamp. Denk hierbij aan microservices, Kafka, (big) data processing maar ook de relatie met GDPR, de nieuwe privacywetgeving. En met een beetje geluk lukt het om een deel van deze data-architectuur te demonstreren door zijn eigen distributed streaming data processing cluster mee te nemen en te tonen.

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief wordt je geattendeerd op volgende meetings. Je kunt je hier inschrijven:

http://eepurl.com/CBwZL

Als je je inschrijft voor de meeting abonneren we je voor jouw gemak ook op de nieuwsbrief. (Het zijn 2 verschillende systemen). We houden mailcommunicatie minimaal en to the point.

Slides en Foto's

Op Facebook staan foto's en slides.

Donaties

We maken niet veel kosten dankzij de locatiesponsoren. Toch is er bijvoorbeeld wat geld nodig voor bedankjes voor de sponsoren en de sprekers en om het domein te betalen. Op dit moment is er voldoende geld in kas waardoor we geen nieuwe donaties nodig hebben.

Onze boekhouding is volledig transparant en online in te zien.

Over Exception Twente

Exception Twente is een initiatief om software- en IT-professionals uit Twente en omstreken in informele sfeer in contact met elkaar te brengen. De onderwerpen waar Exception Twente zich op richt is alles wat er komt kijken van ontwikkeling tot oplevering en productie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODE14

Noordermorssingel 22

7461 JN Rijssen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen