€ 12,50

Exclusieve première van ROES

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Eye Filmmuseum

1 IJpromenade

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De exclusieve première van ROES

Over dit evenement

De Familie Film & TV en VPRO nodigen u van harte uit voor de exclusieve première van ROES, een documentaire van Leo de Boer.

Beloon jij jezelf na een dag hard werken met een lekker glaasje wijn? Vinden je vrienden het ongezellig als je geen glaasje meedoet in de kroeg? Of doe je misschien weer mee aan Dry January, maar wil het telkens niet lukken om een hele maand te stoppen met drinken?

In de documentaire ROES onderzoekt documentairemaker Leo de Boer zijn uit de hand gelopen relatie met alcohol. Voor hem is de fles een gezellige huisvriend geworden, of in zijn geval het kartonnen wijnpak en de jerrycan met whisky. Na een val van zijn fiets wordt hij door een arts met zijn alcoholgebruik geconfronteerd.

ROES neemt ons mee op een humoristische reis door alcoholland. Samen met een groep lotgenoten probeert Leo een maand te stoppen met drinken. Tijdens hun gezamenlijke sessies stellen ze zichzelf vragen als Waarom drink ik?, en Wanneer drink je voor de gezelligheid, en wanneer heet het verslaafd? Samen ervaren ze hoe moeilijk of makkelijk het is om alcohol te laten staan. Wat is toch dat ontkenningsmechanisme waardoor we ‘gezellig’ blijven drinken terwijl we weten dat het niet goed voor ons is? Wordt het niet tijd om onszelf een spiegel voor te houden?

Regie Leo de Boer, geproduceerd door De Familie Film & TV, in coproductie met VPRO

Inloop: 20.00u

Start film: 21.00u

Locatie: EYE Filmmuseum Amsterdam

Uw ticket is inclusief één gratis consumptie!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Eye Filmmuseum

1 IJpromenade

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen