Verkoop beëindigd

Excursie Rioolwaterzuivering Eindhoven (RWZI)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Wal 28

5611 GG Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zuiveringsregio Eindhoven zuivert het rioolwater van 10 gemeenten in de regio Eindhoven. De rioolwaterzuivering in Eindhoven is de grootste installatie van Waterschap De Dommel. Per dag zuivert de installatie gemiddeld 150.000 kubieke meter rioolwater. De laatste tijd is er steeds meer in het nieuws over (potentieel) ‘zeer zorgwekkende stoffen’ in de leefomgeving. Er bestaat bezorgdheid en onrust over chemische stoffen die vrijkomen uit industriële processen. Aanleiding hiervoor zijn recente ervaringen met nieuwe, nog grotendeels onbekende stoffen, met de stof GenX. De ODZOB werkt rondom dit onderwerp nauw samen met onder andere Waterschap De Dommel.

We starten met een presentatie, waarin Waterschap De Dommel uitleg geeft over het Waterschap als organisatie en hoe de zuivering van het water werkt. Ook besteden we aandacht aan wat de discussie rondom zeer zorgwekkende stoffen betekent voor het Waterschap en voor de ODZOB. Daarna volgt een rondleiding en zien we hoe het Waterschap het rioolwater zuivert.
ijdens deze excursie onder andere aandacht voor de samenwerking tussen het Waterschap en de ODZOB en de actualiteiten van dit moment.

Website Waterschap De DommelPraktische info

13.00 uur: Vertrek met bus vanuit ODZOB.
13.30 uur: Excursie Rioolwaterzuivering Eindhoven.
16.00 uur: Bus vertrekt terug richting ODZOB.
16.30 uur: Aankomst ODZOB, Eindhoven.

Datum en tijd

Locatie

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Wal 28

5611 GG Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen