Expeditie Circulair

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fokker Terminal

249 Binckhorstlaan

2516 BB Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Na onze succesvolle Expeditie Circulair van vorig jaar nodigen wij u uit om samen de volgende stap te nemen.

Wij laten de volgende stappen naar circulaire economie in de praktijk zien. Onze klanten en partners vertellen over hun ervaringen met circulair inrichten.

U bent van harte uitgenodigd op 1 november 2018 in de Fokker Terminal in Den Haag.


KEYNOTE SPEAKER

Kees Klomp - Welkom in de betekeniseconomie!

We zitten aan het begin van een socio-economische transitie, die de manier waarop we zakendoen en bedrijven waarderen ingrijpend gaat veranderen. In de Betekeniseconomie worden het zakelijke en maatschappelijke domein één. Kees Klomp gaat in zijn lezing uiteenzetten wat de belangrijkste kenmerken en kansen van dit nieuwe paradigma zijn.

Kees Klomp is directeur van SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming); de denktank van de Erasmus Universiteit Rotterdam die zich richt op het initiëren en stimuleren van de dialoog tussen bedrijfsleven en samenleving. Naar aanleiding van zijn ‘Handboek betekenisvol ondernemen’ verscheen Kees in de veelbesproken Tegenlicht-aflevering ‘Het rendement van geluk’.


SPREKERS

Sabien van der Leij - Rijksoverheid gaat voor circulaire kantoorinrichting

De inkoopcategorie kantoorinrichting heeft in 2014 de ambitie neergelegd om van een lineaire naar een geheel circulaire inkoopcategorie over te gaan. Het uitgangspunt hierbij is zoveel mogelijk meubilair binnen de Rijkoverheid te hergebruiken. In 2017 is een aanbesteding voor circulaire kantoorinrichting in de markt is gezet. Gispen is een van de partijen die de aanbesteding gegund heeft gekregen.

Sabien van der Leij is werkzaam als categoriemanager voor de inkoopcategorie kantoorinrichting bij Rijkswaterstaat. Zij is verantwoordelijk ben voor de visie en inkoopstrategie voor kantoorinrichting voor de hele Rijksoverheid. Als categoriemanager is zij opdrachtgever voor het laten uitvoeren van de aanbestedingen voor kantoorinrichting voor de Rijksoverheid en is zij het eerste aanspreekpunt voor marktpartijen.


Joost van der Made - Trein interieur in de reis van morgen

De vraag naar mobiliteit neemt de komende jaren sterk toe en zal het gecombineerde aanbod van openbaar vervoer en wegverkeer overstijgen. Daarnaast komen de wensen en duurzaamheidseisen steeds hoger te liggen. Hoe kunnen wij de trein zo inrichten dat we aan meer passagiers een plek bieden en de klant beleving ook nog eens toeneemt? Dat is het vraagstuk waar NS zich met partners Mecanoo en Gispen over gebogen heeft.

Joost van der Made is in 2003 afgestudeerd als Industrieel Ontwerper (MSc) aan de Technische Universiteit Delft. Als Hoofd Concept Ontwikkeling voor de NS vertaalt Joost klant inzichten naar innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de reis van deur tot deur voor het openbaar vervoer van de toekomst.


Walt van der Hoeven - Challengers versus de gevestigde orde, hoe startups en grote producenten samen de krachten kunnen bundelen

Startups die producten maken van reststromen groeien als kool. Deze startups stoten hun tenen bijna altijd aan dezelfde steen: 'volume'. Hoe verbindt ABN AMRO mogelijke startups aan de juiste partij, om samen met elkaar impact te maken en reststromen grootschalig opnieuw in te zetten. ABN AMRO is hard bezig om de transitie naar de Circulaire Economie te maken. Als financier, maar ook als groot inkoper heeft de bank de verplichting het voortouw te nemen in deze transitie. Hoe wordt dat in de praktijk gerealiseerd?

Walt van der Hoeven is Product Development Manager Interior bij ABN AMRO Bank N.V.. Als product- en conceptontwikkelaar zorgt hij ervoor dat het interieur van ABN AMRO matcht bij de gewenste vormen van werken, maar ook bij het imago van de bank. Binnen het team is hij verantwoordelijk voor het werkplekconcept Yello, en is hij bezig met een nieuw concept voor de bankwinkels, genaamd Greene. Deze twee concepten moeten een weerspiegeling zijn van de organisatie, in de fysieke omgeving.


Paul Ketelaars - Energie geven = energie ontvangen

Het Ketelhuis was lange tijd de energievoorziening voor een groot aantal gebouwen aan de zuidelijke rand van de historische binnenstad van Delft. Innovaties en functieveranderingen hebben het ketelhuis als letterlijke energiebron overbodig gemaakt. Met de herontwikkeling van het Ketelhuis brengen wij de oorspronkelijke functie weer terug: het Vakwerkhuis als bron van energie! Het monumentale pand wordt het komend jaar getransformeerd naar een co-working omgeving. Circulariteit en duurzaamheid gaan bij deze ontwikkeling hand in hand.

Paul Ketelaars heeft aan zeer uiteenlopende projecten gewerkt bij Mecanoo architecten in Delft. Vorig jaar heeft hij Vakwerk mede opgericht. Een belangrijke eigen ontwikkeling van Vakwerk is de transformatie van het Ketelhuis naar het Vakwerkhuis.


WIN!

Tijdens de Expeditie houden we de Circulaire Quiz. Wie heeft de meeste circulaire kennis? Win een geheel circulaire tuintafel en bank voor op kantoor en andere leuke prijzen.


PROGRAMMA:

14:00 uur - Ontvangst

14:45 uur - Start programma

17.00 uur - Circulaire Quiz

19.00 uur - Einde

Datum en tijd

Locatie

Fokker Terminal

249 Binckhorstlaan

2516 BB Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen