Gratis

Expert Meeting Conversational Marketing in Rotterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Delftsestraat 11

3013 Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De consument maakt steeds vaker gebruik van chat, messaging en voice. De smartphone wordt niet meer gebruikt om te bellen. Maar juist om direct berichten te versturen en te ontvangen.

In onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction International, geeft bijvoorbeeld 56% van de Nederlandse jongeren tussen 18 tot en met 30 jaar (Gen Now) aan geen zin te hebben in een traditioneel telefoongesprek. De meerderheid (67%) stuurt liever een bericht dan dat zij bellen. Berichten beperken zich niet alleen tot tekst, jongeren geven aan dat ze onder andere regelmatig videobellen en vooral online platformen als WhatsApp en Snapchat gebruiken als contactkanaal.

Dat biedt een heleboel nieuwe mogelijkheden op het gebied van marketing. Om de voordelen van het zogenoemde conversational marketing te presenteren organiseert LiveChat Service B.V. een gratis toegankelijke expert meeting op woensdag 24 oktober. Tijdens de bijeenkomst presenteren de Nederlandse pioniers LiveChat Service, Cobrowser, Klik Proces, Flow.ai en Daan Gönning de cases van onder andere Rabobank, Waternet en Profile Banden en onderhoud.

De Expert Meeting is gratis toegankelijk, maar niet vrijblijvend. Dit evenement is specifiek bedoeld voor hen die professioneel binnen de marketing, media en communicatie opereren zoals CEO's, marketeers, CFO's en ondernemers. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht je verhinderd zijn, laat het ons minimaal 24 uur van te voren weten. Anders brengen wij € 25 in rekening wegens gemaakte kosten. Het bedrag zal naar een goed doel worden overgemaakt.
Programma:

16:45 Inloop

17:15 Opening door Nick Blom (CEO LiveChat Service)

Nick Blom

17:20 Case: Livechat Service en Profile banden en onderhoud

Nick Blom geeft samen met Tsjibbe Wiersma (Online Marketing Manager bij Profile Banden en onderhoud) een presentatie. Zij laten zien hoe livechat tot 22% conversieverhoging heeft geleid, bovendien heeft het ook de klanttevredenheid vergroot.

Tsjibbe Wiersma

17:45 Start with why - BotBoys' cases

Vincent Ulmer (BotBoys) deelt samen met Fenneke van Haandel (Efteling) hoe je ervoor zorgt dat een hele organisatie ondanks zichzelf toch de eindgebruiker centraal blijft stellen.

Geert-Jan van den Bosch is adviseur klantprocessen bij Waternet. Hij vertelt wat het gebruik van de software van Cobrowser (chat en chatbots) voor impact heeft gehad op klanttevredenheid (van krappe voldoende naar een 8,2) en de impact op het aantal telefoontjes en mail! Van den Bosch: ''De ambitie is om de beste publieke dienstverlener te worden in 2020.' Die ambitie lijkt haalbaar sinds chat deel uitmaakt van de manieren om Waternet te bereiken. ''De inhoud verandert niet, maar de manier van communiceren wel. 80 procent van alle vragen moet zonder tussenkomst van medewerkers worden beantwoord!''

Geert-Jan van den Bosch

18:35 Pauze

18:50 Case Flow.ai

Flow.ai is een platform om slimme conversational AI (voice interfaces en chatbots) te bouwen via een intuitive drag and drop interface. Het biedt integraties met Facebook Messenger, Amazon Alexa, web clients, Google Home en WhatsApp. Tijdens de Expert Meeting wordt een klantencase toegelicht.

Murat_Ozmerd

19:15 Presentatie Klik Proces

Bart van der Meer geeft een overzicht van het huidige voice landschap in Nederland en welke ontwikkelingen eraan komen. Bijvoorbeeld waarom adverteren via voice er voorlopig nog niet in zit of waarom het bouwen van een voice app niet het grote struikelblok is van brands!

Bart van der Meer

19:30 Case Google Assistent door Daan Gönning

Gönning vertelt over de implementatie van Google Assistent in het algemeen. Hij is betrokken bij de introductie van Voice bij verschillende partijen als Rabobank, Google, CM.com en Watermelon.

Daan Gönning


19:55 Afsluiting

19:56 Borrel en napraten
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Delftsestraat 11

3013 Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen