Expertmeeting met Justin O’Connor

Venster Acties

Expertmeeting met Justin O’Connor

We bediscussiëren de vraag of we kunst en cultuur wel een dienst bewijzen door zijn waarde te duiden met zijn bijdrage aan onze economie.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

LocHal, Stemmingmakerij Burgemeester Brokxlaan 1000 5041 SG Tilburg Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Expertmeeting met Justin O’Connor, professor of Cultural Economy van de University of South Australia.

Graag willen wij met je in gesprek over kunst en cultuur in relatie tot zijn bijdrage aan onze economie. In de afgelopen decennia is de economische waarde de belangrijkste legitimatie voor cultuurbeleid en overheidsinvesteringen geworden. Het heeft de culturele sector zelf zover gekregen zijn impact uit te drukken in cijfers, data en kpi’s. Maar als we uitzoomen: helpt of schaadt het economisch idioom? En is nu – nu we opkrabbelen uit de coronacrisis – het moment om de bakens te verzetten? Justin O’Connor zal de inleiding van deze bijeenkomst verzorgen.

Laat je alvast inspireren door het essay wat hij hierover schreef: April 9, 2020 – Wake in Fright

Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant ontwikkelt zich tot kennis- en ontwikkelcentrum voor kunst, cultuur en creativiteit. We stimuleren daarbij meer (inter)nationaal onderzoek, debat en dialoog over de rol van creativiteit en cultuur, de positie van de culturele sector en de weerslag in cultuurbeleid. Deze expertmeeting organiseert Kunstloc Brabant in samenwerking met Avans Centre of Applied Research for Art, Design and Technology (Caradt).

Dit is een besloten bijeenkomst.

Inloop vanaf 13.30 uur. We sluiten af met een borrel.

Locatie: LocHal (Stemmingmakerij), Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Voertaal: Engels