Expertmeeting Rotterdam Architectuurstad 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fenix House

Paul Nijghkade 19 DD

3072AN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Expermeeting Rotterdam Architectuurprijs 2019

Over dit evenement

Rotterdam Architectuurstad

Presentatie architectuurbeleid en expertmeeting actieagenda

Dit najaar stelde het Rotterdamse college een nieuwe architectuurnota vast: Rotterdam Architectuurstad. De nota heeft als doel optimale condities te bieden om de kwaliteit van de ruimtelijke ontwikkeling van de stad te bevorderen en een intelligent architectuurklimaat in Rotterdam te stimuleren. De nota bouwt daarmee verder op het vorige architectuurbeleid en de Stadsvisie waarin architectuur en cultuurgeschiedenis als ontwikkelkracht voor de stad zijn gepositioneerd. Op woensdag 18 december wordt de nota gepresenteert, aansluitend zetten we een eerste stap in het opstellen van een actieagenda waarmee de inzet van de architectuurnota wordt geconcretiseerd.

Dit vernieuwde beleid is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen de afdelingen Stadsontwikkeling en Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Daarmee onderstreept het de connectie tussen cultuur en stedelijke ontwikkeling en vitaliseert het de verbinding tussen het denken en het doen. Deze connectie wordt kracht bijgezet door de uitnodiging van het college om, nu de nota is vastgesteld, niet te stoppen met denken maar op zoek te gaan naar de concretisering van het beleid via een actieagenda: “een document met actiepunten waarmee we op een vakkundige en enthousiaste manier aan de slag gaan. Graag nodigen wij u uit om met ons mee te denken over deze actieagenda. Samen maken we de stad. Een toekomstbestendige en inclusieve stad waar iedereen wil wonen, werken, studeren en recreëren. De stad waar wij en de Rotterdammers trots op zijn. De stad die een architectuurstad was, is en blijft!”.

Programma

Na een openingswoord door Hermineke van Bockxmeer, concerndirecteur Stadsontwikkeling, gaan we aan de hand van de vijf programmalijnen die de nota onderscheidt op zoek naar de inhoud voor de inhoudelijke lijnen ervan. In het voorjaar van 2020 volgen we deze eerste aanzet tot een actieagenda op en concretiseren we inhoud ervan.

14.30 uur Ontvangst bij Fenix House

15.00 uur Presentatie Rotterdam Architectuurstad: met ontwerpkracht

bouwen aan Rotterdam

15.30 uur Aan tafel: op zoek naar inhoud en eigenaarschap voor acties op elk

van de vijf programmalijnen die deze architectuurnota centraal stelt.

16.40 uur Terugkoppeling

17.00 uur Afsluiting bijeenkomst

Datum en tijd

Locatie

Fenix House

Paul Nijghkade 19 DD

3072AN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen