€ 20 – € 32,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

1 Media Parkboulevard

1217 WE Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand dan lineaire televisie. Van alle media tijd gaat inmiddels 27% naar video on demand, en 24% naar lineaire TV. Jongeren besteden zelfs 159 minuten per dag aan video on demand, zo bleek uit recent onderzoek van Multiscope. Die ontwikkeling heeft consequenties voor alle spelers in het medialandschap.

Deze expertsessie biedt inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand, en laat aan de hand van drie invalshoeken zien hoe de markt er nu uitziet, hoe deze zich ontwikkelt, en welke mogelijkheden dit biedt voor de toekomst. Zo zien verschillende partijen nieuwe verdienmogelijkheden.


Programma 11:30-13:00 uur

Inloop vanaf 11:00 uur, met lunch. Drie experts presenteren vanuit verschillende invalshoeken over Video on Demand. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

  • William Linders, Chief Commercial Officer ODMedia, presenteert de Whitepaper Video on Demand, die samen met Media Perspectives is opgesteld. De Whitepaper biedt onder meer een blik op de toekomst van video on demand. ODMedia is partner op zowel technisch als commercieel vlak van alle grote wereldwijde VOD platformen, waaronder iTunes, Amazon, Google Play, Netflix, PlayStation en Xbox.

  • Petra Seyger, Research manager GfK, geeft een actuele update over hoe de Nederlandse consument “video” consumeert, via welke platformen, wat voor type content en met een inzicht qua verschil in doelgroepen.

  • Wendy Bernfeld, Founder/Managing Director van Rights Stuff is een specialist op het gebied van internationale video on demand markten. Ze vertelt over recente ontwikkelingen in de internationale markt voor programma’s, en het groeiende aantal on demand VOD distributeurs, zowel voor het grote publiek als voor allerlei niches. Welke nieuwe markten ontstaan er voor programma makers, en hoe bereik je die? De presentatie van Wendy Bernfeld is in het Engels.

Praktische informatie

Deelname aan deze sessie kost €20,-, dit is inclusief lunch. Er is ook een combi ticket (€32,50) mogelijk met het Cross Media Café Video on Demand. Deze expertsessie is gratis toegankelijk voor partners van Media Perspectives en Beeld en Geluid. Voor vragen rondom tickets of perskaarten kan je contact opnemen met communicatie@mediaperspectives.nl

Kan je niet aanwezig zijn, maar wil je wel graag een digitaal exemplaar van de whitepaper? Na publicatie komt de whitepaper beschikbaar in de
knowlegde base van Media Perspectives.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

1 Media Parkboulevard

1217 WE Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen