Gratis

Expositie Maritiem District Rotterdam

Beschrijving van het evenement
Waterstad, wederopbouw en wonen. Het zijn de drie pijlers waar het Maritiem District in Rotterdam op drijft. Ontdek het hele verhaal.

Over dit evenement

In de Red Apple is een expositie over de historie van het Maritiem District te bezichtigen. Dit maritieme stukje Rotterdam, ook wel Waterstad of Wijnhavenkwartier genoemd, kent een bijzondere geschiedenis. Het eerste havengebied van Rotterdam werd volledig gebombardeerd in de oorlog maar veranderde in een kantoor- en bankenwijk tijdens de wederopbouw. Twee belangrijke herdenkingsmonumenten van de stad, De Boeg en De Verwoeste Stad, werden in het kwartier geplaatst. Gewoond werd er nauwelijks. Dat is tegenwoordig wel anders! Bezoek de expositie en ontdek het gelaagde verhaal van het Maritiem District.

In verband met COVID-19 hebben we een 1,5 meter opstelling gemaakt. Ook is het noodzakelijk om te registreren. Om geen risico's te nemen werken we met tijdslots van een uur en een maximum aantal reserveringen.

Op 1 ticket mogen maximaal 2 personen van hetzelfde huishouden naar binnen. Zo kunnen we zorgen dat het niet te druk wordt en de veiligheid van iedereen gewaarborgd is.

We vragen iedereen tijdens zijn bezoek de coronamaatregelen in acht te nemen. Bezoek is op eigen risico.

Openingstijden expositie: zaterdag 12 september t/m zondag 1 november 2020 elke donderdag t/m zondag van 11:00 t/m 17:00 uur. In The Red Apple, Wijnbrugstraat 48, entree is tussen de parkeergarage en galerie Vivid.

De expositie is tot stand gekomen met de steun van VSB fonds, Stichting Volkskracht, Stichting Elise Mathilde, Gebiedscommissie Centrum, Nederlands Fotomuseum, Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam, Sizo Group, Veenman plus, VVE Red Apple en Stichting Maritiem District.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen