€ 6,20 – € 11,20

Meerdere data

Expositie Surinamers in Nederland: 100 jaar emancipatie en strijd!

Venster Acties en details

Vanaf € 6,20
Beschrijving van het evenement
Expositie over de verborgen geschiedenis over Surinamers in Nederland

Over dit evenement

Verborgen geschiedenis over Surinamers in Nederland

De expositie toont verborgen verhalen over de Vereniging Ons Suriname en daarmee: Surinamers in Nederland. Aan de hand van unieke archiefstukken, videobeelden en fotomateriaal tonen The Black Archives en V.O.S. verhalen over de eerste verenigingsactiviteiten van Surinamers in Nederland in het begin van de twintigste eeuw. Ontdek verborgen verhalen over Surinamers in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en bijzondere verhalen over de emancipatie van de Surinaamse taal en cultuur.

Wist je dat er een grote beweging tegen racisme en discriminatie was in de jaren ‘70? Wil je weten hoe het komt dat Surinaamse woorden vandaag de dag zo populair zijn geworden? Ben je benieuwd naar beelden van de internationale strijd tegen kolonialisme en de strijd voor de onafhankelijkheid van Suriname? Reserveer dan een kaart via de website!

Kunstenaars Raul Balai, Patricia Kaersenhout en Shertise Solano hebben bijzondere kunstwerken gemaakt om deze verhalen, die lang verborgen zijn gebleven, weer zichtbaar te maken.

Bezoekers worden opgeroepen om na het bekijken van de expositie zelf ook verhalen te delen!

LET OP: GEZONDHEIDS EN VEILIGHEIDSMAATREGELEN I.V.M. CORONAVIRUS

Vanwege de Coronacrisis dienen we bepaalde veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te nemen. Door speciale veiligheids- en hygiene maatregelen te volgen kunt u op een veilige en prettige manier veilig mogelijke manier toch verborgen geschiedenis te ontdekken:

- Om de 1,5 meter regel te waarborgen is er een max. aantal bezoekers per tijdvak. Je kan een ticket voor het tijdvak 11.00 uur - 13.00 uur , 13.00 - 15.00 uur of een ticket voor het tijdvak 15.00 - 17:00 uur. Binnen dat tijdvak heeft u de tijd om rustig de expositie te bekijken.

- Hou 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot uw huishouden behoren

- Raak zo min mogelijk aan en vermijd het schudden van handen

- Bestel van tevoren een ticket of betaal via pin

- Als er meer dan 12 mensen in de expositieruimte zijn kan er worden gewacht in de grote zaal die speciaal is ingericht met stukken uit het archief

Overige gezondheidsmaatregelen staan op de website: http://www.theblackarchives.nl/covid-19-gezondheidsmaatregelen.html

Delen met vrienden

Organisator The Black Archives

Organisator van Expositie Surinamers in Nederland: 100 jaar emancipatie en strijd!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen