€ 0 – € 6

Meerdere data

Exposities in de Koppelkerk | vrijplaats voor kunst & cultuur

Venster Acties en details

€ 0 – € 6
Beschrijving van het evenement
Reserveer hier uw tijdslot. Entree is geldig voor exposities in de grote zaal én bovenzaal, incl. gratis kop koffie/thee in het Boekencafé.

Over dit evenement

Expositie: Wim Izaks (5 nov t/m 19 dec)

Wim Izaks: onrustige ziel met ‘wilde’ kunstwerken

Een veelbelovend kunstenaar was hij: Wim Izaks (Eibergen 1950 - Enschede 1989). Zijn werk werd aangekocht door landelijke musea als het Stedelijk Museum Amsterdam en het Groninger Museum. Bijna verrees in de oude Tricotfabriek in Winterswijk een eigen museum voor hem. Helaas sneed de financiële crisis die plannen de pas af. Nu - jaren later - toont de Koppelkerk tot en met 19 december een bescheiden dwarsdoorsnede van het ‘wilde’, expressionistische werk van deze stormachtige kunstenaarsziel.


		Afbeelding van Exposities in de Koppelkerk | vrijplaats voor kunst & cultuur

Expositie: Insider Art: van outsider naar insider (15 okt t/m 19 dec)

Koppelkerk wijdt najaarsprogramma aan Outsider Art en psychische problematiek

Van 15 oktober tot en met 19 december staat de gehele programmering van de Koppelkerk in Bredevoort, in het teken van Outsider Art. Outsider kunstenaars hebben over het algemeen geen kunstopleiding genoten, houden zich vaak op buiten de mainstream kaders, en kamp(t)en vaak met psychische problematiek. Er is werk te zien van 12 zogenaamde ‘outsiders’, waaronder Anton Heyboer (1924-2005), Wim Izaks (1950-1989), Maurits Sterkenburg, Lionel Plak, Yair Aa, Sijtse Keur en Nol Vonk.


		Afbeelding van Exposities in de Koppelkerk | vrijplaats voor kunst & cultuur
Delen met vrienden
{ _('Organizer Image')}

Organisator Koppelkerk - vrijplaats voor kunst & cultuur

Organisator van Exposities in de Koppelkerk | vrijplaats voor kunst & cultuur

De Koppelkerk is de centrale plek voor kunst en cultuur in het pittoreske Bredevoort. Met wisselende exposities, concerten, lezingen en een sfeervol boekencafé is de Koppelkerk de uitgelezen ontmoetingsplaats voor Nederlandse en Duitse cultuurliefhebbers.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen