EXTRA 4 Online Masterclasses Lobbyaanpak Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Wegens succes een EXTRA serie van 4 boeiende online masterclasses naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Over dit evenement

De volgende onderwerpen komen aan de orde.

1. Algemeen Public affairs - Algemene lobby skills.

Wat is lobby, hoe doe je dat en wat heb je ervoor nodig? Wordt 2022 het jaar dat uw lobby extra kracht gaat bijzetten? Met deze masterclass begint u goed voorbereid aan het nieuwe jaar. In deze masterclass gaan we in vogelvlucht aan de slag met de basis van lobby en public affairs. Vanuit een theoretische basis, en altijd gericht op de dagelijkse praktijk. We nemen u mee in effectieve strategieën. Wij laten zien waar de kansen liggen, en waar, wanneer en hoe uw lobby het verschil kan maken. Datum: donderdag 9 december 2021 van 16.00 – 18.00 uur

2. Campagnes en jouw belang - Lobbyen tijdens de verkiezingscampagne.

In deze masterclass geven we u de tools in handen om effectief invloed uit te oefenen op de campagnes voor de lokale verkiezingen. Hier liggen kansen voor u als belangenbehartiger om uw stem te laten horen. Maar het vraagt wel om proactief en slim schakelen met de middelen en instrumenten die u hebt. Hoe zet u uw communicatiekracht in? Hoe maak je je achterban zichtbaar? Wat is de rol van de (lokale) media? En is het niet altijd voor campagne voeren? We geven met u graag antwoorden op deze en andere vragen! Datum: donderdag 20 januari 2022 van 16.00 – 18.00 uur

3. Help een nieuwe gemeenteraad - De verkiezingen zijn geweest, wat nu?

Na de gemeenteraadsverkiezingen zit er weer een nieuwe Raad in de gemeente. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? Hoe bouw je een relatie op met nieuwe Raadsleden? In deze masterclass geven we u ideeën en instrumenten hoe u dat kunt oppakken. Deel kennis, betrek raadsleden in de wijk, zet werkbezoeken uit etc. Tegelijkertijd vinden de collegeonderhandelingen plaats. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? En welke soorten akkoorden heb je? Datum: dinsdag 29 maart 2022, 16.00 – 18.00 uur.

4. Help een nieuwe wethouder - Kennismaking met het nieuwe college

Een nieuw college met een nieuw collegeakkoord. Wat zijn de eerste stappen die je zet? Hoe lees je het akkoord vanuit kansen en waar zie je mogelijke drempels? Hoe kom je in het vizier van de wethouder? Hoe kan je het partnerschap aangaan met de wethouder. Deze en andere vragen beantwoorden we in deze laatste masterclass. Datum: woensdag 18 mei 2022 van 16.00 – 18.00 uur.

Datum en tijd

{ _('Organizer Image')}

Organisator Sociaal Werk Nederland

Organisator van EXTRA 4 Online Masterclasses Lobbyaanpak Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen