€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Fablab Amsterdam is een plek voor ongebreidelde creativiteit, ambacht en digitale geletterdheid. Je kunt er (bijna) alles maken. Van 3D-prints tot luchtkwaliteitsensoren, van digitaal knutselen tot mooie industrieel design. Wat zou jij willen maken? Tijdens Fablab XL staan onze experts klaar om uitleg te geven over de machines waarmee jij vervolgens zelf aan de slag kan!

We leggen uit hoe de machines werken, laten zien wat jij kan maken in een Fablab en vertellen over de ‘maker mindset’ en de mogelijkheden van digitale fabricage. In Fablab Amsterdam zijn de volgende machine’s aanwezig: lasersnijder, CNC freesmachine, 3D-printer en een vinylsnijder.

“If you can make anything, the question is not what to make but how to make.”
Entree is € 5,- (incl. een drankje).

Waag biedt in het Fablab verschillende programma’s aan op het gebied van digitale fabricage, biotechnologie en textiel. In samenwerking met het Open Wetlab (biolab) en Textilelab wordt er geëxperimenteerd met het kweken en creëren van nieuwe duurzame materialen en de toepassing hiervan. Zo bieden we academy programma’s intensieve cursussen van meerdere weken rondom, bio-technologie, nieuwe materialen en digitale fabricage.

Over Fablab Amsterdam

Meer dan 10 jaar geleden opende Fablab Amsterdam als een van de eerste onafhankelijke Fablabs van Europa haar deuren. De ‘moeder der maakplaatsen’ is niet alleen een plek voor hackers en nerds die met machines wilden spelen, maar een ruimte waarin een nieuwe visie op design en productietechniek de rol van de consument rigoureus heeft veranderd.

Door toegankelijkheid van 3D-printers, lasersnijders en andere machines die voorheen alleen voor grote fabrikanten beschikbaar waren, kan iedereen nu zelf ontwerper en producent zijn. Naast toegankelijkheid van technologie promoten we de ‘maker mindset’ via de activiteiten bij Fablab Amsterdam. Door de verbondenheid van internet, het delen van kennis en transparantie in productieketens worden eigenaarschap, verdienmodellen en licenties radicaal op zijn kop gezet.

Internationaal Fablab netwerk


Fablab Amsterdam is onderdeel van een internationaal netwerk van lokale labs. Het Fablab-concept is ontwikkeld door Neil Gershenfeld bij het MIT (USA) en staat voor Fabrication Laboratory. Inmiddels is het Fablab-concept over de hele wereld verspreid. Al deze labs bieden ruimte, gereedschap en machines voor experimentele uitvinders en makers die met digitale fabricage aan de slag willen.

Een Fablab is een plek voor leren en innoveren, om te spelen, te creëren, uit te vinden en samen te werken. Zo biedt het netwerk samen de internationale opleiding in digitale fabricage Fab Academy aan, een serie van twintig gedistribueerde lessen vanuit MIT. Tijdens Fab Academy worden studenten van over de hele wereld opgeleid, ontwikkelen ze hun eigen project en delen kennis.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen