€ 69 – € 590

Fablearn Onderwijsconferentie - MakerEducation.nl

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

50 Klokgebouw

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van 28-30 september organiseert MakerEducation.nl de Fablearn Conference en Eindhoven Maker Faire 2018. Deze dagen geven we het beste uit het maakonderwijs en de Nederlandse maker movement een podium. Want maken, creativiteit en nieuwe technologie verdienen een permanente plek in het onderwijs!

Vrijdag 28 september FabLearn onderwijsconferentie
Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse FabLearn-conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen.

Het evenement inspireert, ondersteunt, verbindt en presenteert best practices. Het wordt georganiseerd door en voor een brede doelgroep; van leerlingen en studenten tot docenten en schoolleiders, van onderzoekers tot bibliotheekprofessionals en bedrijfsleven. Met alle activiteiten willen we makerschap legitimeren en geven we nieuwe waardering aan vakmanschap en ambacht, verrijkt met nieuwe technologieën. Tijdens het landelijke maakfestival laten we de ontwikkeling van jonge maker tot professional zien: van het ontwerpen en in elkaar knutselen van je eerste robot tot het ontwerp van een nieuwe zorgrobot.

Kom naar Fablearn
Wil je geïnspireerd worden door de mogelijkheden van maken, creativiteit en technologie in het onderwijs en tegelijkertijd zelf praktisch aan de slag? Dan mag je dit evenement niet missen! Koop je Early Bird (groeps)ticket voor 25 juli tegen een gereduceerd tarief.

Je ticket geeft ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire op zaterdag en zondag!

Een greep uit het programma:

 • Keynotes
  Laat je inspireren door internationale experts en pioniers over trends en ontwikkelingen op gebied van maakonderwijs. Onze keynote sprekers zijn o.a. Sylvia Martinez, schrijfster van Invent to Learn, Paulo Blikstein, oprichter van het internationale Fablearn netwerk van Stanford University en Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft en is de Nederlandse MacGyver.
 • Sprekers
  Onze keynotes worden afgewisseld met duo-presentaties van professionele makers en vooroplopende docenten en bestuurders, zoals Anouk Wipprecht, Nederlandse designer en fashion vernieuwer en Arjan van der Meij, pionier op gebied van maakonderwijs.
  Expert meetings
  Tijdens onze expertmeetings op het gebied van maakonderwijs maken we samen concrete plannen om maken, creativiteit en technologie een duurzame plek in het onderwijs te geven. Er zijn sessies voor pionierscholen, bibliotheekprofessionals en onderzoekers. De uitkomsten van de sessies worden gebundeld gepresenteerd aan het einde van de dag.
 • Paper presentaties
  Maak kennis met de meest recente onderzoeksresultaten op het gebied van maakonderwijs, digitale geletterdheid, creativiteit, ontwerpend en onderzoekend leren en de inzet/ het gebruik van nieuwe technologieën en digitale fabricage in het onderwijs via presentaties van onderzoekspapers.
 • Masterclasses
  Tijdens onze Masterclasses doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in je lespraktijk te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D kanjers en Ultimaker, ga creatief programmeren, of leer van Lego Education over playful learning.
 • Aanbod op de Faire
  Op de faire vind je meer dan 40 kunstenaars, uitvinders, makers en aanbieders van workshops en onderwijsmateriaal voor formeel en informeel leren. Maak kennis met nieuwe technologie zoals VR learning en 3D printing, struin rond en word enthousiast van spectaculaire activiteiten zoals de Robotrace, of ga hands-on aan de slag met een van de workshops.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

50 Klokgebouw

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen