€ 69 – € 292

Fablearn Onderwijsconferentie - MakerEducation.nl

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

Klokgebouw

5617 Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van 28 september t/m 30 september vindt het grootste Maakfestival van Nederland plaatst. Drie dagen lang geven we het beste uit het maakonderwijs en de Nederlandse maker movement een podium. Ontdek wat meer dan 250 creative makers te bieden, ga zelf aan de slag tijdens een maakworkshop of bezoek een masterclass van een internationale spreker voor inspiratie over maakonderwijs. Vandaag gaat de ticketverkoop van start, met een speciaal tarief voor vroege vogels.

Vrijdag 28 september FabLearn onderwijsconferentie
Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse FabLearn-conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen.

Het doel is maken, creativiteit en nieuwe technologie een permanente plek in het onderwijs te geven en ieder kind de kans te geven de uitvinder in zichzelf te ontdekken. Samen met innovatieve professionals die met handen, hoofd en hart vorm geven aan de wereld van morgen.

Het onderwijsprogramma wordt verzorgd door MakerEducation.nl en FabLearn, een initiatief van Stanford University. In het kader van dit evenement, is een Maakchallenge uitgezet op scholen (PO en VO) en er worden vouchers uitgegeven aan het onderwijs voor een bezoek aan een Fablab in de buurt.

Workshops en masterclasses
Voorbeelden van workshops en masterclasses zijn: kettingreacties/ Rube Goldberg machines maken, Hebocon robot races, creatief programmeren, een Designathon, betekenisvol 3D printen in de klas, digitale fabricage op school, playful learning, hoe start ik een makerspace op school of in de bibliotheek.

Informatie over sprekers

Paulo Blikstein is de oprichter van het internationale FabLearn netwerk van Stanford University. Paulo Blikstein is een assistent professor bij the Stanford University Graduate School of Education. Het onderzoek van Paulo is gericht op het transformeren van onderwijs op gebied van wetenschap, technologie, ingenieurschap en wiskunde. Hij creëert en verkent de nieuwste toepassingen voor praktijkgericht leren, zoals computer modelleren, robotica en digitale fabricage. Blikstein is een pionier in het koppelen van de maker movement aan scholen.

Sylvia Martinez is auteur van ‘Invent to Learn’ en Amerikaanse ingenieur. Haar boeken worden beschouwd als bijbel van de Maker Movement: Invent To Learn: Making, Tinkering, and Engineering in the Classroom.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

Klokgebouw

5617 Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen