Meerdere data

Falun Dafa: Gratis meditatielessen, Jubelpark Brussel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jubelpark (Parc du Cinquantenaire)

Blijde Inkomstlaan

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De meeste vormen van Qigong zijn erop gericht fit te blijven en ziektes te helen en bestaan bijna uitsluitend uit bewegingsoefeningen. Falun Dafa is echter Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar gezondheid en fitheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door Dhr. Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Dafa wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de universele principes, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Dafa is erop gericht het lichaam te zuiveren en te transformeren, zodat alle slechte materie (karma) verwijderd wordt. De cultivatie van het lichaam bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere zondag van 10u00 tot 11u30 terecht in het Jubelpark te Brussel. Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen!

Voor meer info: nick@fldf.be of 0473/858.809

Locatie

Jubelpark (Parc du Cinquantenaire)

Blijde Inkomstlaan

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen