Gratis

Falun Dafa (Meditatie): Gratis workshops - Kapermolen Hasselt

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Turnzaal Kapermolen zwembad

Koning Boudewijnlaan 22

Elfde Liniestraat 21

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De meeste vormen van Qigong zijn erop gericht fit te blijven en ziektes te helen en bestaan bijna uitsluitend uit bewegingsoefeningen. Falun Dafa is echter Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar gezondheid en fitheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door meester Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de karakteristiek van het universum, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaambewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere dinsdagavond van 19u tot 20u30 terecht in de turnzaal van zwembad Kapermolen te Hasselt. Iedereen is welkom om mee te doen!

Opgelet! Tijdens de zomermaanden (mei tot eind september) gaan de oefeningen door op het Wereldplein van Domein Bokrijk te Genk. Ook op dinsdag van 19u tot 20u30.

Contactpersoon: wilfried.duchamps@telenet.be - 0488/615098

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Turnzaal Kapermolen zwembad

Koning Boudewijnlaan 22

Elfde Liniestraat 21

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen